Ankštinės pupelės su česnaku
Liaudyje dar sutinkamos šparaginių pupelių pavadinimu. Daug metų įsivaizdavau, jog egzistuoja vienintelis jų paruošimo būdas – virtos ir apkeptos džiūvėsėliuose. O pastaruoju metu ruošiu jas tik taip, kaip čia aprašysiu. Nukapojami ankščių galiukai ir išplaunamos.
Keptos virtos daržovės su jautiena
Galvoju, kad dėkingiausia patiekalo forma yra troškinys. Atrodyti gali belekaip, o skonių galimybės – beribės. Primityvus iki negalėjimo, bet bais skaniai pavykęs gaminys. Daržoves rinkausi iš to, ką radau namuose. Sunaudojau vieną morką, vieną bulvę, saują ankštinių pupelių. Pastarosios liaudyje dar vadinamos šparaginėmis pupelėmis. Tikiu, jog labai skaniai gali pavykti ir su kitokiu daržovių rinkiniu. […]
Kepta jautiena su grybų ir balto vyno padažu
Jau gal rimtai galima sakyti, kad Brangioji gelbėja mano blogą nuo nugaišimo. Aš dažnai nesurandu laiko, sąlygų ar elementariai patingiu gaminti, bet nepadaryti įrašo, kai ji pasikviečia mane vakarienės, yra tiesiog nepadoru. Aha, vėl išsibeldžiau į Olandiją. Bandysiu dabar receptą išdėlioti patogiai vienam gaminančiam ir nemultitaskinančiam asmeniui. Supjaustomi grybai. Viena pakuotė. Kiek matosi nuotraukoje. Na, […]
Makaronai a la Zyl
Gavau el. paštu Zyl sukurtą receptą. Jai septyniolika metų, kulinarija – jos pašaukimas, gal netgi norėtų išvažiuoti jos studijuoti užsienyje. Sakė, tai labai paprastas ir skanus makaronų patiekalas. Perskaitote ir vyniojatės į virtuvę. Atsiliepimai labai laukiami komentaruose. . Ingredientai:
Vištiena su pievagrybiais ir špinatais
Raportuoju, kuo brangiosios buvau maitinama vakar. Skanu, daugmaž sveika, kiekis nežmoniškas. Pradžioj apkepta vištienos krūtinėlė. Tos abi pusės. Supjaustytos. Alyvuogių aliejuje. Su vištienos priekoniais. Atkreipiam dėmesį į druską mišinio sudėtyje. Patiekalui ji reikalinga.
Naujausi komentarai