
Kokosiniai sausainiai
Irgi iš mano naujai atrastų sausainių serijos. Kokosbusserl – tradiciniai austriški kalėdiniai sausainiai. Tokius labai panašius dažnai pirkdavau prekybcentryje prie darbo Vilniuje. Nes man jie nerealiai skanūs. Žvėriškai skanūs. Irgi pirmiausiai pasimatavome ingredientus. 200 g cukraus pudros arba cukraus.

Vaniliniai pusmėnuliai
Kepėm prieš Kalėdas šiek tiek sausainių. Taip, man prireikė laiko įdėti receptus. Tai pradėsiu nuo Vanillekipferl, kurie yra tipiniai austriški kalėdiniai sausainiai. Tai mano tobulas austras pasakojo, kad jie pradeda kepti sausainius du mėnesius prieš Kalėdas ir kepa kasdien pagal du receptus. Ar kažkaip panašiai. Na, gal tik visą gruodį ir iš viso pagal 10 […]
Tinginės mielinės bandelės su varške
Seniai seniai kokios tai akcijos metu nusipirkau pabandymui Malsenos miltų mišinį Bandelė Tradicinė. Įmečiau į spintelę ir pamiršau. Po šiek tiek kraustymųsi visi tokie dalykai atsidūrė pas tėvus. Vakar mama priminė, kad gal laikas sunaudoti jį. Dar pabaksnojo pirštu į šaldytuve dėmesio prašančią varškę. Ir todėl iškepėm tas bandeles. Tik po nuotraukos padarymo pagalvojau, ar […]
Florentinai ir kazinakai mikrobangų krosnelėje
Senokai jau planavau aprašyti šį olimpiškai trumpą florentinų bei kazinakų ruošimo receptą. Nes gi tikrai žinau, jog tarp tinklaraščio skaitytojų yra ir mikrobangių turėtojų, ir tinginių, ir kitokio plauko laiko taupytojų. Bet, žinoma, turiu arti milijono pasiteisinimų, kodėl tiek laiko tempiau. Mišinys florentinams ruošiamas lygiai taip pat, kaip ir kepimui orkaitėje. Naudojau: migdolų drožles, linų […]
Florentinai
Džiaugiuosi draugyste su Delona, nes vis gaunu išbandyti kokią naujovę. Šįkart tai – milteliai florentinams. Šitas geras atitinka mano mėgstamą gaminių grupę – labai skanu ir labai paprasta. Ir dar labai greita – sakė, įmanoma sudeginti vos nuėjus pajunginėti televizoriaus. Mėgstamiausias ingredientų matavimo vienetas – didelis puodelis. Tai vieną tokį ėmiau tų magiškų miltelių florentinams, […]
Naujausi komentarai