Pamoka: bėga džemas iš keksiukų
Bet ką aš čia dariau šiandien. Užtat insertinau džemą į keksiukus. Tasme, pripyliau tešlos dalis formelių, uždėjau po gabaliuką džemo ir viršų užpyliau vėl tešla. Kepiau vidutinėje-žemoje ugnyje. Pamoka. Džemas išbėgo iš absoliučiai visų keksiukų. Ir avietinis (labiau uogienė), ir abrikosinis (visiškas džemas). Šiaip tai man negaila – tegu bėga, bet plauti formą nuo to […]
Žaliosios arbatos triufeliai
Gaminys tiems, kurie tiki, jog kalorijos yra maži gyvūnėliai, gyvenantys spintoje ir naktimis mažinantys drabužius. Šių japoniškų baltojo šokolado ir žalios arbatos rutuliukų receptą man atsiuntė skaitytojas Jeronimas. Sakė, atsivežė šį nežmonišką skanumyną iš P. Korėjos. Žinoma, susidomėjau. Ir šokoladą mėgstu baltą, ir žaliosios arbatos miltelių dar turiu. Saldumynas atrodo efektingai, o jo receptas labai […]
Marcipaniniai-avietiniai keksiukai OR Mano Svajonių Keksiukai
Jau kad užsikabinau už tos marcipaninės masės, tai paruošiau ir antrus iš eilės keksiukus. Man, kai perskaičiau jų receptą, pirmi išsprūdę žodžiai buvo – Mano Svajonių Keksiukai (lėtai ir raiškiai). Nes gi ir avietės, ir kokosas.. Žiauriai nerealiai. Kai juos iškepiau, įsitikinau, kad taip, tai tikrai yra MSK ir vieni geriausių kada mano paruoštų saldumynų. […]
Marcipaniniai-mandarininiai keksiukai
Iš kulinarinio snaudulio buvau pažadinta DeLonos. Sako, gal ką iš marcipaninės masės? Iki šiol man žodis “marcipanai” asocijavosi tik su šokoladu glaistytais batonėliais ir Latvija. Neklauskit kodėl. Ir dėl to nesusipažinimo gi tik dar įdomiau. Jamam tą marcipaninę masę. Marcipaniniai – mandarininiai keksiukai prasideda nuo:
Obuolių pyragas su manų kruopomis
Netgi gal dar geresnis už mano anksčiau aprašytą obuolių pyragą. Nes šitas paruošiamas dar paprasčiau, greičiau ir yra ne mažiau skanus. Asmeniškai man gal netgi ir labiau patiko. Pradedama nuo trijų puodukų (po 200 ml) su manų kruopomis, miltais ir cukrumi. Visi sumaišomi viename inde.
Naujausi komentarai