Gėrimai

Aviečių uogienė

Uogienės dieną sėkmingai mintu uogiene. Net į darbą stiklainį atsitempiau. Jaučiu stiprią nostalgiją močiutės gamintai aviečių uogienei, dėl kurios net Karlsonas būtų tėvynę išdavęs. Vienuprisėdimu paprastai įveikdavau puslitrį. Daugiau nespėdavau, nes tėvai rasdavo mane tyliai tyliai sėdinčią virtuvėje su dideliu šaukštu ir stiklainiu glėbyje. Turbūt dėl jos ir vaisinę arbatą pamėgau. Prisikraudavau uogienės trečdalį puodelio […]

Posted in | 6 Responses

Liaudies medicina

Nebuvo labai gera diena. Pusę gerklės skauda – šaukti negaliu. Ir šiaip rami sėdžiu – apspangus, savijauta apibūdintina kaip “traktoriaus pervažiuota”. Šimtametis receptas tokiems atvejams: 1 dalis Krupniko 1 dalis liepžiedžių arbatos citrina Jei nepadės, kartoti tol, kol padės. Brendis į arbatą parėjo dar darbe sėdint. Aš priešinausi, Administratorė privertė. O šiaip tai koks skirtumas, neišeiti kitą dieną į darbą dėl […]

Posted in | 6 Responses

Trinti vaisiai – kai nieko nesinori

Tikrai būna lengvesnių rytų. Ir mineralinis pasibaigė. Gal ir gerai, kad Eurovizija tik kartą metuose. Triname bananus.  Triname kivius.

Posted in | 1 Response

Šiltos devynkės

Berašinėdama komentarus svetimuose bloguose apie senuosius gėrimų pramonės atstovus, prisiminiau šimtametį Stumbrą ir jo magiškas “Trejas devynerias”. Taigi šį rudenį sužinojau ir labai susižavėjau paprastu kaip du kart du ir, pasirodo, jau seniai liaudyje žinomu kokteiliu. Jam reikia pašildytų juodųjų vynuogių sulčių ir “Trejų devynerių”. Sumaišote gėrimus jums priimtinomis proporcijomis ir mėgaujatės. Labai tinka žiemos […]

Posted in | 2 Responses

Obuolių sultys

Jei jau turite per daug obuolių ir norite išsispausti sulčių, geriausia pasieškoti kokios vietos, kur pramoniniu būdu jums viską išspaus ir namo galėsite atsivežti sultis bidonuose. Jei tokios vietos neradote internete ir nerekomendavo jokie pažįstami, gerai apžiūrėkite savo turimą sulčiaspaudę. Jei ji yra visiška buitinė, skirta mažiems ir labai mažiems kiekiams, t.y. tirščiai ne išeina […]

Posted in | Leave a response