Pomidorų sriuba pagal Kolūkietę
Susiradau šian pas tėvus nuo vaikystės mano labai gerbiamą knygą – 1958 m. leidimo Kolūkietės namų ūkį. Baisiausio storumo knyga, plonais pageltusiais lapais. Neskaitant visokių sodybos apželdinimo, mezgimo ir kitų gudrybių, ten yra labai neblogų pyragų ir sausainių receptų. Šiandien toje pusėje knygos, skirtos receptams, susiradau pomidorų sriubą.
Sriubos su mėsos kukuliais interpretacija
Čia tarsi mini paaiškinimas, kodėl ankstesniame įraše sriubą su mėsos kukuliais pavadinau laisvos interpretacijos sriuba. Nuo virtos jautienos likusį sultinį sunaudojau sriubai, panašiai į jau kažkada aprašytąją. Skirtumai: nebedėjau sriubos prieskonių, naudotų jautienos virime; vardan tirštumo įdėjau kelis šaukštus perlinių kruopų (paprastai jų turiu žvejybos reikmėms..); morkas su svogūnais apkepinau ir sudėjau pabaigoje vietoje pievagrybių […]
Daržovių sriuba su mėsos kukuliais
Darydama netikrą zuikį, atidėjau ir užšaldžiau didelę saują faršo. Sudėtis: malta kiauliena ir jautiena, kiaušinis ir daug mėsos prieskonių mišinio. Kaip tuomet ir ketinau, sunaudojau jį sriubai. Pasidariau iš faršo nedidelius kukuliukus.
Pertrinta paprikų sriuba
Receptas paimtas (ir ne pikta valia neišlaikytas) iš Valgių enciklopedijos. Naudojau: 4 svogūnus, 4 nedideles raudonas paprikas (tinka ir kitų spalvų), ~200 g dėdės paruoštų raugintų kopūstų, pusę puodelio grietinės (turėjo būti 125 g grietinėlės), 4+ šaukštus balto stalo vyno, vištienos sultinį, druską, pipirus.
Poro šiaudeliai pertrintoms sriuboms
Kadangi retai verdu mėsą ar sriubas, kurioms galima suvirti žalią poro uodegą, paprastai palaukdavau kol ji sudžius ir, pykdama ant savęs už tokį neūkiškumą, išmesdavau. Sriubų enciklopedijoje aptikau super puper būdą sunaudoti ir tą likutį. Tuo pačiu išsprendžiant trintų daržovinių sriubų puošybos klausimą.
Naujausi komentarai