Sriubos

Daržovių sriuba su mėsos kukuliais

Darydama netikrą zuikį, atidėjau ir užšaldžiau didelę saują faršo. Sudėtis: malta kiauliena ir jautiena, kiaušinis ir daug mėsos prieskonių mišinio. Kaip tuomet ir ketinau, sunaudojau jį sriubai. Pasidariau iš faršo nedidelius kukuliukus.

Posted in | 17 Responses

Pertrinta paprikų sriuba

Receptas paimtas (ir ne pikta valia neišlaikytas) iš Valgių enciklopedijos. Naudojau: 4 svogūnus, 4 nedideles raudonas paprikas (tinka ir kitų spalvų), ~200 g dėdės paruoštų raugintų kopūstų, pusę puodelio grietinės (turėjo būti 125 g grietinėlės), 4+ šaukštus balto stalo vyno, vištienos sultinį, druską, pipirus.

Posted in | 3 Responses

Poro šiaudeliai pertrintoms sriuboms

Kadangi retai verdu mėsą ar sriubas, kurioms galima suvirti žalią poro uodegą, paprastai palaukdavau kol ji sudžius ir, pykdama ant savęs už tokį neūkiškumą, išmesdavau. Sriubų enciklopedijoje aptikau super puper būdą sunaudoti ir tą likutį. Tuo pačiu išsprendžiant trintų daržovinių sriubų puošybos klausimą.

Posted in | 3 Responses