Sriubos

Moliūgų sriuba

Sėkmingai pas mus prigyja vakarietiškos tradicijos. Atėjo laikas, kai Visų šventųjų dieną išvadiname Helovinu ir imamamės moliūgų. Popsas. Bet gi ir pas mane moliūgų patiekalai. Įsigijau 2 kg svorio gražuolį. Sąlyginai mažas. Trumpas šios sriubos ir daugiau receptų čia.

Posted in | 28 Responses

Trispalvė žuvienė

Turime su Direktoriumi bendrų pomėgių – žvejybą ir maisto gaminimą. Tiesa, jis gal ne tiek nukvakęs ties pastaruoju punktu, bet pokalbiai karts nuo karto baigiasi kokiu nors žuvies ruošimo receptu. Po 20 min trukmės diskusijos apie šią žuvienę, Administratorė neišlaikė ir išdėjo man į akis kaip ji jaučiasi, kai šalia girdi mus kalbant tokiomis temomis. […]

Posted in | 5 Responses

Trinta voveraičių – bulvių sriuba

Iš tikrųjų seniai taip didžiavausi kokiu nors gaminiu, kaip šia sriuba. Sugalvojau ją popiečio pogulio metu. Skonis puikus. Pradėjau nuo galo. Pasipjausčiau kubeliais tris riekes elementaraus batono. Pakepiau ant sviesto.

Posted in | 6 Responses

Žuvienė iš smulkmės

Kiekvieno žmogaus gyvenime kartais pasitaiko mažų žuveliokų. Tokių mažų, kad jų kepimas ir dar valgymas suteikia daugiau vargo, nei malonumo. Kažkada, atostogaujant Papėje (LV), vienas kaunietis žvejys mane pamokė žuvienės recepto. Geras buvo receptas, bet, retai naudodama, jį praktiškai pamiršau. Tai dabar būriau maždaug iš naujo. Žuveliokus truputį papjausčiau. Nesmulkiai, tik kad skersi puode neužstrigtų. […]

Posted in | 5 Responses

Voveraičių sriuba: po mamos korekcijų

Nebūčiau mačiusi gaminimo proceso, nepatikėčiau, kad taip evoliucionavo mano voveraičių sriuba. Bet šiaip labai neblogai gavosi. Recomended. Receptas po mamos intervencijos. Apkepama smulkiai pjaustyta šoninė, svogūnas, voveraitės. Į keptuvę dedama paeiliui. Lygiagrečiai puode verdami ryžiai. Suverčiamas kepinys, įdedama pjaustyta bulvė. Jau prie virimo pabaigos įberiama labai mažai kmynų, įpjaustoma pusė pomidoro, petražolių, krapų, druskos. Lyg […]

Posted in | 4 Responses