
Pyragėliai su grybais
Visokio gėrio mama prigalvoja. Šįkart prigalvojo sluoksniuotos tešlos pyragėlius su džiovintais grybais. Kad lankiausi pastaruoju metu, tai irgi gavau ir paragauti, ir gaminime sudalyvauti. Tešlai paruošti yra du būdai: Atsikeli vėlokai, tešla būna jau šaldytuve. Produktai: 160 g miltų, 1 a. š. druskos, 160 g margarino, 160 g sausos liesos varškės, 1 kiaušinio trynys. Visus […]
Bruschetta su šviežiais pomidorais
Vakar pas draugę nužiūrėjau tokį užkandį. Paprastas, smagus. Labai patiko. Pavadinimas bruschetta (it.) sutinkamas ir kai kuriose mano mėgstamose Vilniaus vyninėse. Tam reikalui keptuvėje be aliejaus pakepintos tamsios ciabatta (it.) riekės. Dar labiau tiktų grilinė keptuvė.
Traškios aitrios lešių juostelės
Nusižiūrėjau šitą receptą knygutėj Indų valgiai (Gamta, 2001), iš kurios per keletą metų tepagaminau gal tris patiekalus. Ir tai šitas ne visai atitinka aprašytąjį, nes pro pirštus pažiūrėjau į dalį prieskonių. Man kartais atrodo, kad indai prieskonių naudoja tiek, jog šie gali sudaryti ir pusę patiekalo masės. Pradedu nuo lešių užmerkimo. Kelioms valandoms. Rašo, jei […]
Naminė duona pomidorinė
Užmačiau kartą per LTV rytinę laidą (epizodo pradžia nuo įrašo 01 val. 06 min., video vaizdas matomas tik pasidarius Full screen) receptą, kaip kepti duoną. Paprastasis mielinis būdas. Tai čia praktiškai taip pat dariau. Šulinio darymas. Du puodeliai kvietinių miltų ir šiltas vanduo. Šiltas vanduo patinka mielėms. Vandens sunaudojau tik apie ketvirtadalį puodelio. Pradedama maišyti […]
Naminiai bulvių traškučiai
Jau šiek tiek laiko atgal buvau pasižymėjusi home made bulvių traškučių receptą Plaktuvo užrašuose. Pagaliau prisiruošiau. Bulvės nuskutamos ir supjaustomos. Jau berašydama tekstą supratau, kad kartais elgiuosi keistai – skutimui naudojau peilį, o pjaustymui – skustuvą. Užtat kokį skustuvą! Šitą džiaugsmą man Pilietė parvežė. Ji žinojo apie mane mažą paslaptį – be daržovių skustuvo apsieiti […]
Naujausi komentarai