Prieskoholikė?

Šian vėl patraukiau prie IKI prieskonių lentynos, naiviai tikėdamasi surasti raudonėlių. Man jų labai reikia meksikietiškai mėsos sriubai. Meksikiečių, indų ir pan. virtuvėse bet kokį trūkstamą prieskonį galėčiau sėkmingai pakeisti čili pipirais, tačiau šįkart principingai noriu išlaikyti bent prieskonių derinį. Ir šiaip raudonėliai pasibaigė. O tokį dalyką namuose turėti reikia.

Raudonėlių, žinoma, neradau. Užtat radau akciją – imi du Santa Maria prieskonių mišinių malūnėlius (deja, vienkartiniai), o moki tik už vieną. Kai 9,99 Lt sumoki už du, tai labai padori kaina gaunasi. Kaip tyčia šį savaitgalį buvau labai užsimaniusi malūnėlio prieskonių malimui. Bet universalaus, ilgo naudojimo. Ir nesusivaldžiau. Ir paėmiau. Chicken & Steak (tipo, aštrūs) ir Chilli Explosion (aštrūs).

Parsinešusi, tvarkingai dedu juos prie kitų prieskonių. Kažkaip susimąsčiau. Juk turiu prieskonių daugiau, nei mano mama, dvi geriausios draugės, Išrankiojo mama ir tikriausiai pusė mano namo kaimynų kartu sudėjus. Na, gal kiek hiperbolizuoju. Bet iš tikrųjų nesu mačiusi, kad kas laikytų namuose tokį kiekį prieskonių. Ir sudvejojau. Čia gal kokia liga?

Papildymas 2007.04.14 22:35

Ryšium su tuo, kad šian buvau žiauriai ir nerealiai pradžiuginta atradimo, jog tie akcijiniai Santa Marios malūnėliai yra daugkartiniai, nusipirkau dar du – Forest Blend ir Seafood & Fish.

Posted in

11 responses to “Prieskoholikė?”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Jeigu tai liga – tai ir aš sergu :) vis nusiperki tokią ar anokių, bet kaip tik naują paitekalą gamini, taip to reikiamo prieskonio ir neturi. Nors raudonėlių aš kaip tik IKI parduotuvėse teradau

  2. awx

    pas mane irgi ne ką mažesnis kiekis :D

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/amonas/'>amonas</a>

    OHO. Dar nesu (gal išskyrus parduotuvę) matęs tiek prieskonių vienoje vietoje :P

  4. Dovilė

    Mdaa.. O po Forelle ir awx komentarų buvau bepradedanti galvoti, jog vis tik esu normali..

    Na, bet ką tu veiksi su mažiau prieskonių? Kas lieka? Druska ir juodieji pipirai? Tiesa, gal kai kuriais atvejais verta išlaikyti natūralų kvapą ir skonį, neužgošti jo papildomais dirgikliais, bet juk dar keletos.. keliolikos.. keliasdešimties prieskonių pakuočių reikia? Kaip namuose be Provanso žolių mišinio, kai be keleto prieskonių mišinių jautienai, kaip be n variantų aštrių prieskonių mišinių mėsai ir dar n+1 atskirų prieskonių pakuočių?

    Ryt dar kartą visa tai perskaitysiu ir galbūt paskambinsiu savo galvos gydytojui.

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/aval/'>aval</a>

    butu visai nieko, jei palanges ir lysves po langais apsetum, kad ir tais paciais raudoneliais, jie zinok puikiausiai vesi lietuviskom salygom lauke (tampadaugiameciais) ir kambary (visus metus skabai megaujiesi);

    be to raudoneliu arbata – super!

  6. velijura

    aik Dovile, nesiparink, taigi prieskoniai jėga. aš iš vis galvoju, kaip anksčiau tik druskos ir pipirų būdavo, taigi prieskoniai gali bet kokį š maistą padaryti skanų.

    pas mane gal ne tiek kiek tavo fotkėj, bet per puse tiek tikrai voliojasi. liuks.

    beje, pasisodinau bazilikų, žiūrėsim kas gausis :)

  7. Anonymous

    Su raudonėliu buvo kažkokia mistika. Pirkau arbatos/prieskonių parduotuvėje. Ir gražesni kur kas.

  8. Anonymous

    Mano mama manau turi daugiau prieskoniu

  9. Dovilė

    Pasakyk man, kurioj IKI tų prakeiktų raudonėlių radai, – mažu pasitaikys mano trasoje.

    Ir ačiū už paguodą. Jau buvau bepradedanti bijoti ;) Ir Išrankusis ne kartą minėjo, jog žaidžiu jau su tais prieskoniais. Ir iš tikrųjų. Velniam darytis savo super duper miksą, jei beveik tokio pat gali įsigyti gatavo? Žinoma, jis ne turbinis, bet įdėjus daugiau ir ko nors paplidomai, gali būti visai nelogai. Neįgudusi nosis ir neatskirs ;)

    Papildymas. Oi. Apsižiūrėjau. Kaunietė. Tiek to, nerašyk kokioje konkrečioje IKI radai raudonėlių. Gal pavyks ir Vilniuje įsigyti ;)

  10. Naktigonė

    dovile, pas mane irgi tiek pat :) Jei ne daugiau :)))

  11. Naktigonė

    tik raudonėlio nėr, nes net nežinau kas tai per daiktas

Leave a Reply