Primityvus aštrus troškinys

Pradedame nuo trijų pupelių kombinacjos: 1) iš vakaro užmerkiame pupeles, 2) verdame pupeles (beveik iki tol, kol jos pradės lupinėtis ir skilti), 3) nukošiame išvirusias pupeles.

Smulkiname kitus essential ingredientaus – svogūną ir keletą galvučių česnako.

Pievagrybius pjaustome ne įprastais griežinėliais, o didesniais gabaliukais – į 4 – 6 dalis kiekvieną. Užtat pjaustymas griežinėliais labai tinka aštriems pipirams.

Tiesą sakant, paprastai nenaudoju grybų ir aštrių prieskonų viename patiekale. Mėgstu ir grybus, ir aštrius prieskonius, gal todėl ir nenoriu, kad jie vienas kitą užgoštų.

Pupeles bei susmulkintus ingredientus verčiame į kepamą jautienos faršą. Naudojami prieskoniai: Provanso žolės, raudonoji paprika, kalendra, raudonėliai, uoginė paprika, kmynai. O šiaip tai, ką norite, tą ir naudokite.

Įpilame puodelį sultinio, uždengiame ir troškiname.

Netoli troškinimosi pabaigos sudedame griežinėliais pjaustytas, paprikomis įdarytas žalias alyvuoges.

Paskutiniam stebuklui – tarkuotas sūris. Naudojame lietuvišką Džiugą.

Skonis gavosi, deja, tik pusėtinas. Tikriausiai nereikėjo recepto laužti iš piršto. Nors ne. Nereikėjo į vieną patiekalą sudėti daugumos savo mėgstamų ingredientų.

Posted in

2 responses to “Primityvus aštrus troškinys”

  1. velijura

    Dovile, grybai čia tikrai buvo ne į tema. Panašiai darau čili, tik dar dedu tarkuotų keptų morkų (su svogūnais ir paprika), pjaustytų gabaliukais pomidorų ir pomidorų padažo, tikrai ženkliai skaniau, negėda net svečius pavaišinti :))

  2. Dovilė

    Nu ir šaunuolė. Tikrai tavo variantas turėtų gautis žymiai skanesnis.

    Aš čia pasielgiau kaip ir su batais, kai ieškau pačių gražiausių ir tinkančių visiems atvejams.. Naivuolė.

Leave a Reply