Pyragas su alyvuogėmis

Jis jau galėtų vadintis Blogerių tradiciniu. Šio kepinio skonį kai kurie jau žino.

Kilmė – Kaunas. Pirmoji pagamino LostAngels, savos dvasios įnešė Forelle, dabar – mano eilė. Kadangi jame įžiūrėjau galimybę nusikratyti keletu šaldytuve nebeišsitenkančių stiklainių, tai ingredientų panaudojau įvairesnių.

Ingredientai

Pradžiai: 4 kiaušiniai, 100+ ml alaus, 100 ml alyvuogių aliejaus.

Skysti ingredientai Marmalas

Sudedame į indą ir išplakame.

Miltai Tešla

Atsimatuojame ir išsukame su ankstesniais ingredientais 250 g miltų. Kartu įmaišome ir kepimo miltelius.

Sūris

Naudojamas fermentinis sūris. Sunaudota 150+ g.

Miasa

Virtas kiaulienos kumpis. Tiks ir bet koks kitas skanus kumpelis. Kubeliais. 150+ g.

Žalios alyvuogės

O dabar prasideda stiklainių naikinimas. Keletas žalių alyvuogių, įdarytų aitria paprika.

Juodos alyvuogės

Juodos alyvuogės. Jų buvo užsilikę daugiau.

Aštrūs pipiriukai

Keletas mažų aitrių pipiriukų.

Pipirai

Konservuoti pipirai, ant kurių stiklainio paprastai rašoma “aitrūs”, o realiai jie būna beveik saldūs.

Visi ingredientai Tešla paruošta

Visus ingredientus sudedame į jau turimą masę bei išmaišome.

Skarda Supilta

Skardos niekuo netepiau ir neklojau. Net nebandė prikepti. Žinoma, su tiek aliejaus tai sunkiai ir įmanoma. Kepiau gal ~40 min.

Iškepęs Pyragas

Gavosi jis gal panašaus skonio, kaip ir jo pirmtakai, bet šiek tiek pipiresnis. Well, iki picos jam trūksta tik svogūnų ir pomidorų padažo.

Posted in

7 responses to “Pyragas su alyvuogėmis”

  1. <em>Anonimas</em>

    uz receptuka. Siandien viens du paruosiau tesla,vietoj kumpio anciuvus naudojau,dar kapareliu iberiau,raudoneliu gausiai,vynuoginiais pomidoriukais papuosiau.Vyno taure-ir super vakariene.

  2. taip,

    neitiketina, kad norejau parasyt, jog siam receptui (taip, esu bandes) truksta spalvingumo, del to skonis kiek sausokas. Bet anonimas papilde super. Gal as dar smulkiai pjaustytu kiaules ausu ideciau.

  3. Dovilė

    Na, su ančiuviais, kaparėliais ir pomidoriukais pyragas turėjo gautis ganėtinai žuvinis. Bet tai ir gerai, jei tokie pomėgiai.

    O štai kiaulės ausų prie ančiuvių nebedėčiau ;)

    Well, kas sakė, kad maisto gaminimas nėra kūrybinė veikla? ;)

  4. Anonymous

    laba diena,

    labai svarbus paklausimas: a) kiek reikia kepimo milteliu ir b) ar juos reikia kazkaip "uzgesinti"?

    aciu uz atsakyma!

  5. Dovilė

    Ant kepimo miltelių paprastai būna parašyta, pvz., šitas pakelis skirtas 1 kilogramui miltų. Pagal tai ir atsimatuojame.

    Gesinama yra soda. Paprastai tai daroma su grietine. Kepimo miltelių gesinti nereikia. Juos tiesiog įmaišai į miltus.

  6. Anonymous

    labai dėkui, taip ir padarysiu!

  7. Andrius Kleiva // Kleiva.lt

    Dėkui už receptą, savaitgalį galbūt pasidarysim,

    nes susitikime jis buvo skanus ;)

Leave a Reply