Jis jau galėtų vadintis Blogerių tradiciniu. Šio kepinio skonį kai kurie jau žino.
Kilmė – Kaunas. Pirmoji pagamino LostAngels, savos dvasios įnešė Forelle, dabar – mano eilė. Kadangi jame įžiūrėjau galimybę nusikratyti keletu šaldytuve nebeišsitenkančių stiklainių, tai ingredientų panaudojau įvairesnių.
Pradžiai: 4 kiaušiniai, 100+ ml alaus, 100 ml alyvuogių aliejaus.
Sudedame į indą ir išplakame.
Atsimatuojame ir išsukame su ankstesniais ingredientais 250 g miltų. Kartu įmaišome ir kepimo miltelius.
Naudojamas fermentinis sūris. Sunaudota 150+ g.
Virtas kiaulienos kumpis. Tiks ir bet koks kitas skanus kumpelis. Kubeliais. 150+ g.
O dabar prasideda stiklainių naikinimas. Keletas žalių alyvuogių, įdarytų aitria paprika.
Juodos alyvuogės. Jų buvo užsilikę daugiau.
Keletas mažų aitrių pipiriukų.
Konservuoti pipirai, ant kurių stiklainio paprastai rašoma “aitrūs”, o realiai jie būna beveik saldūs.
Visus ingredientus sudedame į jau turimą masę bei išmaišome.
Skardos niekuo netepiau ir neklojau. Net nebandė prikepti. Žinoma, su tiek aliejaus tai sunkiai ir įmanoma. Kepiau gal ~40 min.
Gavosi jis gal panašaus skonio, kaip ir jo pirmtakai, bet šiek tiek pipiresnis. Well, iki picos jam trūksta tik svogūnų ir pomidorų padažo.
uz receptuka. Siandien viens du paruosiau tesla,vietoj kumpio anciuvus naudojau,dar kapareliu iberiau,raudoneliu gausiai,vynuoginiais pomidoriukais papuosiau.Vyno taure-ir super vakariene.
neitiketina, kad norejau parasyt, jog siam receptui (taip, esu bandes) truksta spalvingumo, del to skonis kiek sausokas. Bet anonimas papilde super. Gal as dar smulkiai pjaustytu kiaules ausu ideciau.
Na, su ančiuviais, kaparėliais ir pomidoriukais pyragas turėjo gautis ganėtinai žuvinis. Bet tai ir gerai, jei tokie pomėgiai.
O štai kiaulės ausų prie ančiuvių nebedėčiau ;)
Well, kas sakė, kad maisto gaminimas nėra kūrybinė veikla? ;)
laba diena,
labai svarbus paklausimas: a) kiek reikia kepimo milteliu ir b) ar juos reikia kazkaip "uzgesinti"?
aciu uz atsakyma!
Ant kepimo miltelių paprastai būna parašyta, pvz., šitas pakelis skirtas 1 kilogramui miltų. Pagal tai ir atsimatuojame.
Gesinama yra soda. Paprastai tai daroma su grietine. Kepimo miltelių gesinti nereikia. Juos tiesiog įmaišai į miltus.
labai dėkui, taip ir padarysiu!
Dėkui už receptą, savaitgalį galbūt pasidarysim,
nes susitikime jis buvo skanus ;)