Pyragėliai su voveraitėmis

Dedikuojama iešmučių priešui.

Daromi panašiai kaip ir Andalūzijos sklindžiai. Tik įdaras kitas. Tiesa, be jo nedaug ir lieka – šaldyta tešla.

Voveraitės. Dubuo voveraičių. Stambesnes supjaustome.

Svogūnas. Užteks nedidelio. Smulkiai.

Keptuvė. Joje apkepame šitą džiaugsmą. Ant sviesto arba aliejaus. Naudojami prieskoniai – Provanso žolės.

Kiaušinis. Jį įmaišome į grybų masę. Kad geriau suliptų įdaras.

Dar vienas kiaušinis. Jį suplakame.

Tešla. Šaldyta. Bemielė, sluoksniuota. Parduotuvės šaldytuve rasite kelias pakuotes, kurios išoriškai skiriasi tik spalvomis. O išpakavus sužinosite, kad skiriasi dar ir tešlos padalinimu į dalis. Mėlynoje pakuotėje yra du vienodi gabalai.

Atšildome. Kočiojame. Spaudžiame apskritimus.

Puslankiu palei apskritimo kraštą patepame išsiplaktu kiaušiniu. Dedame į apskritimo vidurį nedidelį šaukštuką grybų masės. Sulenkiame. Užlipdome.

Dedame ant miltais lengvai pabarstytos skardos. Aptepame viršų tuo pačiu plaktu kiaušiniu. Pabarstome kmynais. Kepame neilgai. Kol gražiai pagelsta.

Posted in

17 responses to “Pyragėliai su voveraitėmis”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/estetas/'>estetas</a>

    Mhm, atrodo gražiai ;) Turėtų neblogai derėti prie baltos kvadratinės lėkštės ir sniego baltumo puodelio.

    Bet man čia klausimas kilo – siūlai vienus valgyt ar kaip priedą prie "kažko rimtesnio". Aš kažkaip manau, kad šiuo atveju tokie pyragėliai tiktų ir prie sultinio ir gal net prie kokio mėsos patiekalo (čia jei pyragėliai mažesni būtų).

    Ką tik pagalvojau kaip skaniai tokie vieno kasnio daikčiukai su vynu valgytųsi…

  2. <em>Anonimas</em>

    As tai kaip tik vakar kepiau mini bandutes su voveraitem,su kalakutiena ir slyvom,su varske,rukytu kumpiu ir kedru riesutais ir dar su keliais idarais.darbo daug buvo,bet uztat efektas stulbinantis!

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/pule/'>pule</a>

    Mociute tokius pyragelius kepdavo Kucioms. Taciau nebutinai voveraites naudodavo.

    Gardziai atrodo, megstu toki neipareigojanti maisteli :D

  4. Dovilė

    Pati valgau juos vienus. Bet aš ir duoną galiu valgyti vieną. Su sultiniu būtų puiku. Prie kitų patiekalų sunkiai juos įsivaizduoju.

    O kaip kedrų riešutai paruošiami bandelių įdarui, man būtų labai smalsu sužinoti.

  5. <em>Anonimas</em>

    Matai,as esu isskirtinai IT virtuves eksperte.kedru riesutai yra molto molto riebus,tai juos gali naudoti ne tik del skonio idaruose,bet kaip ir risamaja medz.:pakepini,didesne dali sugrudi(it.-pestare) o kita dali palieki sveikus.o tada jau tavo fantzia!

  6. <em>Anonimas</em>

    Matai,as esu isskirtinai IT virtuves eksperte.kedru riesutai yra molto molto riebus,tai juos gali naudoti ne tik del skonio idaruose,bet kaip ir risamaja medz.:pakepini,didesne dali sugrudi(it.-pestare) o kita dali palieki sveikus.o tada jau tavo fantzia!

  7. Anonymous

    Gaminau pyragiukus. Patiko. Net labai.

    O dar labiau patiko receptas. Kadangi prasta šeimininkė esu, toks receptas su paveksliukais kaip tik man. Ačiū.

    Gal žinote kokį receptą iš moliūgo. Aš šiandien tokį vieną superdideli dovanų gavau. Ir ką su juo daryti?

  8. <em>Anonimas</em>

    Labai paprasta-orkaiteje sutinta moliuga sutraiskyk,dek varskes,parmigiano tarkuoto,muskato.ir daryk tipo maziukus koldunus,kuriu tesla is miltu ir kiausiniu.dar galima pyraga kepti,trapi tesla,ant virsaus saldus moliugo varskes idaras.daug visko galima

  9. Dovilė

    1) KEDRAI.

    Bet kedro riešutai negali eiti kaip pagrindinis įdaro ingredientas? Daugiau kaip papildantis? Su kuo jie dažniausiai derinami?

    2) MOLIŪGAI.

    Taip pagauta prisimenu tik blynus, daržovių troškinį, konservuotus moliūgus. Jei mes apie tą patį kalbame, nes kai kurie vienodai moliūgais vadina ir moliūgus, ir cukinijas, ir dar melionus.

  10. <em>Anonimas</em>

    Kedrai+varske+parmigianas tarkuotas+smulkinti dziovinti po midora.kedrai+spinatai+kumpis.kedrai+varske+daug dau baziliko+parmigianas ir t.t.

  11. Anonymous

    toks didelis kaip arbūzas, geltonas viduje

  12. Dovilė

    Atitinka mano moliūgo supratimą ;)

    Man rodos, dar ir sriubos su jais daromos.

  13. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/ispanas/'>ispanas</a>

    Jetau kaip skaniai atrodo..:>

  14. Indre

    o jei i voveraiciu idara dar smulkiai ipjaustyti kokio to rukyto kumpiuko ar soninukes?
    kaip manot?

    jetau seiles susikaupe….

  15. Dovilė

    Man šitie pyragėliai labiau patinka tik su grybais, bet čia jau kiekvienas pagal savo pomėgius. Manau, galima juos daryti ir su kokiais pievagrybiais + vištiena.

  16. JR

    o cia tai skanestas geras gavosi :) vakar kepiau, niam niam :).
    tik kas ta provanso zole ir kus jos ieskot? .. :)

  17. Dovilė

    Yra prieskonių rinkinys pavadinimu “Provanso žolės”. Jei gerai pamenu, jame yra bazilikas, raudonėlis ir čiobrelis.

Leave a Reply