Bene pirmasis mano atrastas lietuviškas kulinarinis blogas – Impossible is nothing… Skaitau jį tarsi kaimynės užrašus. Specialus receptas konkursui su Manoknyga.lt.
Nutariau ir aš sudalyvaut PragaroVirtuvės rengiamame konkurse. Atsižvelgus, kad Dovilė mėgsta paprastus, greit pagaminamus, įdomius ir skanius saldumynus, siūlau tokį receptėlį. Čia nereikės jokių matavimo indų, dedama visko tiek kiek norim, galima keisti produktus ir visada pavyksta.
Reikės:
- sausainių;
- sviesto (200 g sausainių reikės 3-4 šaukštų lydyto sviesto);
- kokoso drožlių;
- šokolado (tinka bet koks, galima maišyti skirtingų rūšių);
- lazdyno riešutų (pakepinti, nulupti ir padalinti pusiau);
- kondensuoto pieno.
Sausainius sutrinti į trupinius, įpilti sviesto ir gerai išmaišyti. Supilti masę į kepimo indą ir tolygiai paskleisti, paslėgti. Ant viršaus berti kokoso drožlių, šokolado gabaliukų, lazdyno riešutų, užpilti viską kondensuotu pienu, uždengti folija (galima nedengti, bet tada reikia stebėti, kad nepradėtų degti viršus) ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 20-30 min. Atšaldyti ir supjaustyti gabaliukais.
Labai skaniai atrodo. Būt visi produktai po ranka, tai iškart eičiau į virtuvę daryt šito skanėsto. :)
Aš taip pat esu ištikima forelle blogo gerbėja ir skaitytoja. Labai norėtųsi išbandyti šį receptuką, bet gi figūra…. :))))
Kartais juk galima pasilepinti ir kokiu saldžiu kąsneliu. Nors man lengva šnekėt…
[…] kad yra paskelbtas receptų konkursas. Tad naujų būdų kaip greitai pasigaminti kokį skanėstą – […]
skaniai atrodo…o kokie sausainiai geriausiai tinka..
Tik dabar pamačiau klausimą. Aš naudojau paprastus sausainius “Pasveikinimas”, atrodo taip vadinosi. Selga per saldūs.