Klasikinį desertą su originaliu jo įpakavimu demonstruoja Saulius. Įrašas atsiųstas konkursui, kurio prizą įsteigė knygynas Mano knyga.
Šiandien mes gaminsime tinginį, kuriuo galime pavaišinti netikėtai užklydusius svečius ar tiesiog vakare pasidaryt puikų saldėsį prie rytinės kavos. Mums reikės:
- Mažo pakelio (100 gr.) sviesto (būtent sviesto, o ne tepaus riebalų mišinio, ar kaip jie ten dabar vadinasi);
- 2-3 valgomųjų šaukštų kakavos (nuo jos kiekio priklausys tinginio kartumas, jei norite saldesnio dėkite 2);
- 1 valgomojo šaukšto cukraus;
- 1 indelio (berods jame būna 180 gr.) kondensuoto pieno;
- 2 pakelių sausainių.
Išimame sausainius iš pakelių, pakelių stengiamės nesuplėšyti, atidaryti tik vieną jų galą, jų dar prireiks. Į didelį indą sutrupiname sausainius, kuo smulkiau tuo geriau. Sviestą dedame į puodą ir ištirpiname ant didelės ugnies (sutaupome laiko).
Sviestui ištirpus, sumažiname ugnį iki minimalios, suberiame kakavą, sumaišytą su cukrumi.
Maišome, kol kakavoje neliks didelių gumulų. Supilame 4/5 indo kondensuoto pieno. Šį veiksmą aš darau iš akies, dažniau gal netgi jo pamažinu šiek tiek, nes persistengus ir įpylus per daug tinginys gaunasi minkštas, o jis turi būt kuo kietesnis. Maišome kol viskas įgauna šviesiai rudą spalvą ir vientisą masę, be gumuliukų. Galime paragauti, bet šioje stadijoje patarčiau pridėdinėt nebent kakavos, nes gali atrodyti nelabai saldu ir lengva persistengti pridėjus kondensuoto pieno. Bet kuriuo atveju jei kažką pridedame – maišome kol spalva ir masė vėl pasidaro vientisa.
Pilame gautą masę ant sutrupintų sausainių.
Nepergyvenkite, dėl to, kad sausainių atrodo gerokai daugiau, negu šokoladinės masės. Viską gerai gerai išmaišome ir dedame į tuščius sausainių pakelius.
Rekomenduoju kas 2-3 šaukštus statyt pakelį ant stalo ir su bulvėm trint buožele ar kažkuo panašaus ją suspaust, kad pasidarytų kieta ir vientisa (aš naudoju tiesiog ploną pailgą sulčių stiklinę). Viską padaliname į du pakelius (tiek gi jų ir buvo, ane? :). Ir rezultatas.
Pakelius dedame į šaldytuvą bent 1 valandai (jei svečiai labai nekantrauja ir suspaudėte tikrai gerai galima ir dar trumpiau) ir SKANAUS.
nu ka nemekstu tinginio
Butinai siandien pasigaminsiu pagal sita recepta tinginį :)))
Ką tik ir aš pasidariau. Įdomus atradimas dėl to, kad tinginį galima sudėti atgal į sausainių pakelius, kažkaip pats nesugalvojau… :)
Beje, nusipirkau 200g dvaro sviesto, 82% riebumo: http://www.pienozvaigzdes.lt/index.php/gaminiai/lietuva/dvaro/sviestas/928
Bet išlydžius sviestą ir sudėjus visus ingredientus, kažkodėl viršuje susidarė toks lyg ir riebalinis sluoksnis. Sakau, gal dėl to, kad sviestas per riebus?
Nepaisant to riebalinio sluoksnio, viską užpylus ant sausainių ir sumaišius, gavosi normalus tinginys.
Manau sis tinginys bus labai gardus ;p Kuo daugiau tokiu skaniai sudominanciu pyragu tuo geriau;) tikrai darysiu dar geriausia drauguze pasikviesiu oj prigaminsim per kaledas mmmm xD
Jau gaminau si tingini tirai labai skanus!!!!!
taciau kadangi pritruko sausainiu, idejau sokoladiniu sausu pusryciu :)
bei visada i tingini idedu bent kelis gabaliukus istirpinto sokolado :)
pasidareme su vaiku laukiame rezultatu ,aciu autorei :)
aciu labai uz nuostabu ir paprasta patarima kaip gaminti “Tingini”nes tikrai labai skanus gavosi.Gaminau pirma karta,ir esu patenkinta :)
Labai megstu tingini :)) ir laaabai seniai ji dariausi, todel zadu ryt pasigamint, bet man neaisku kokia kakava reikia deti ta karciaja ar paprasta geriama? (nebepamenu kaip pati darydavau) o gal galima vietoj kakavos deti juodaji sokolada?
Zinote?! Tinginys nuostabus (zodi Tinginys rasau didziaja raide)!!!!!! Tik beda riebu o sportine forma tai tik gadina…. Nors kas kokius 3-4 menesius pasilepint galiu……
Oj nedaskaiciau iki galo: pakelius suplesiau ismeciau, visus ingredijentus suverciau i viena dubeni ir ismaisiau, cukraus sauksto nedadejau, supyliau i celafana ir padariau desra gera, ir ka jus manote? FANTASTISKAS tinginys gavosi :D
Na bandysiu gaminti kaip iseis pasakys bet receptas atrodo l. paprastas
Karta gaminaus pagal sita recepta nerealus ir visi liko labai patenkinti gaminsiu dar kart
atrodo labai skanu
Labai skanus, manau, vienas geriausių tinginių receptų (bent jau man) :)
Tikrai pasigaminsiu gl ant kaledu ar anksciau :D
Ka tik istraukiau tingini is saldymo kameros :) abu su vyru saukstais kabinam (tikriausiai siek tiek per ilgai palaikiau, kol mazaji tinginuka uzmigdziau). Super duper skonis!!! Uz recepta 10 balu su pliusu!
o kiek laiko reik virt
labai skanu mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!
Ka tik dukra pagamino, kvepia visi namai, skanu………jauciu atsaldytas bus dar labiau skanesnis, superrrrrrr
labai aciu uz recepta.pats skaniausias tinginys…..