Sichuano kiauliena

Atsitinka taip kartais, kad baigiasi fantazija. Tiesą, šįryt dar ir Citramonas baigėsi.

Prieskoniai

Ir paėmiau receptą nuo prieskonių pakelio. Labai dažnai ant pakelių galima rasti kokio nesudėtingo patiekalo aprašymą. Pakliuvo kokia tai kinietiškai ruošiama kiauliena.

Dabar turiu daug Kotanyi prieskonių, nes jų rinkinukus gauna visi, kurių receptai pakliūna į 15min trečiadienio rubrikėlę Skani idėja.

Kiaulė

Kiaulienos nugarinė supjaustoma. Smulkesnėmis juostelėmis irgi tiktų, bet nepasivarginau.

Su soja

Ant mėsos užpilama ir išmaišoma: 3 šaukštai sojų padažo, 2 šaukštai vandens, 1 šaukštas bulvių krakmolo.

Daržovės

Susirinkau bele kokias daržoves. Geltona ir žalia paprika, pievagrybiai, morka, svogūnas, maža žalia cukinija. Kokis tai ne visai kinietiškas rinkinys gavosi.

Nors, prisimenant lietuvišką kabakinį “kiniečių” maistą, ne tiek jau daug jam ir tetrūksta – bambukų ūglių ir baltų/juodų grybų.

Pjaustytos daržovės

Viskas supjaustoma šiaudeliais ir panašiais į juos. Tai ilgiausiai užtrunkantis šio patiekalo gaminimo etapas.

Apkepamos

Daržovės vos kelias minutes apkepamos aliejuje. Šiek tiek druskos. Išimamos iš keptuvės. Tame nemaloniausias dalykas – riebalais apibėgęs keptuvės kraštas.

Kepama

Tame pačiame daržovių jau išbandytame aliejuje kepame mėsą. Pora šaukštelių Pikantiškų kiniškų patiekalų prieskonių mišinio, truputis druskos. Šaukštas bulvių krakmolo išmaišomas ~100 ml vandens. Irgi supilamas į keptuvę bei palaukiama kol užvirs.

Visas marmalas

Suverčiamos jau kepusios daržovės. Išmaišoma. Galima valgyti.

Sichuano kiauliena

Nors, mėgėjiškai vertinant (Kinijoje nebuvau, vietinio maisto neragavau), skonis gavosi dar ganėtinai lietuviškas (gal kiaulė lietuviškos kilmės pakliuvo), vis tik patiekalas patiko. Gal net pradėsiu dažniau valgyti daržoves.

Posted in

15 responses to “Sichuano kiauliena”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/tetasigita/'>tetasigita</a>

    sveikinu, nuotraukos gerėja, kadangi dažnai aš valgau akimis, todėl skubu apie tai pasakyti :)

  2. Anonymous

    Hm, o man jos visada buvo geros ir nepabijokim to zodzio – superines :)

  3. tomasv

    kuo didesnes nuotraukos tuo labiau isryskeja skonis :) mmm

  4. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/shiny/'>shiny</a>

    ir kam as vel pries pietus paskaiciau.. ir taip jau valgyt norisi ((: beje, kadangi nezinau ar svedijoj buna *butent tokio* prieskoniu mishinio, gal gali trumpai apzvelgt kokios ten sudetines dalys? (: aciu

  5. Dovilė

    Kadangi šian į darbą to pakelio nepasiėmiau, apžvelgsiu vakare. Bet, spėju, dauguma "kiniškų" mišinių būna panašios sudėties, taip kad drąsiai imčiau ir kito gamintojo pakelį su žodžiu "chinese" pavadinime.

  6. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Slave/'>Slave</a>

    Aš galiu!!! :-D

  7. Taip, Dovile,

    atrodo ispudingai. Dar tinka paukstiena – ir kalakutiena, ir vistiena. Versiena reiktu nuvirti. Negrazu sakyti, bet as irgi megstu tokius troskinius. Ne visada turiu kantrybes sudeti (taip, esu menkos kantrybes) vsus ingredientus, kuriuos turiu. Be to, kai sudedu viska – jauciuos, kad sudejau kazka per daug. Paprastai kazka palieku atsargoms. Po to zalius suvalgau ;)

  8. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/KaVeikti/'>KaVeikti</a>

    Aha pritariu, kad dauguma kiniškų patiekalų panašios sudeties- šiandien valgiau kiniečiuose vištieną, tai vat kažkaip taip ir atrodė. Skanu šeip, tik va man tie kepti agurkai nelabai…
    O kad daržoves valgyti pradedi- sveikintina. Ilgiau pati sveika būsi ir šį blogą ilgiau skaityti galėsime :)

    Redagavo KaVeikti 2007-11-27 22:40

  9. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/zudykreklama/'>zudykreklama</a>

    ką tik tai pasidarėm, bet nebuvo taip skanu, kaip atrodo pas tave :)

  10. Dovilė

    Jūs bent įsivaizduotumėte, kiek tų nuotraukų padarau, kol tokios pavyksta.. Kartais ir maistas atšala befotografuojant ;)

    to shiny:
    Prieskonių sudėtis: imbieras, kelendra, cukrus, galanga (Alpinia galgant), skonio stipriklis – natrio gliutamatas, uoginė paprika. Sojos padažą naudojau semisweet.

    to Slave:
    Tikiu, kad daug ką gali. Jei turėjai omenyje šio patiekalo gaminimą, irgi tikiu :)

    ištikimiausiam komentatoriui:
    Vieni sako, jog žalios daržovės yra sveikesnės, kiti – kad maistas turi būti derinamas ir prie karštos mėsos reikia valgyti karštas daržoves. Bele kokį savo elgesį galima "pagrįsti" (vietoje prisipažinimo nekantriu) tinkamai pasirinkta teorija.

    to zudykreklama:
    Ryšium su tuo, kad jau ne pirmą kartą esi pastebėtas gaminantis (ar tik valgantis? ;) ) pagal čia pateiktus receptus, jau gali prisipažinti ką mėgsti – galbūt kada nors, vėl išsekus fantazijai, atsižvelgsiu.

  11. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/shiny/'>shiny</a>

    labai aciu! reiks paieskot ko nors panasaus (: bet kolkas cia svedijoj nelabai ka tokio maciau.. indishku – prashom, meksikietishku – prashom, net thai yra bet kinietishku kazkaip deficitas (: net buvau nuejus i tikra kinietisku prekiu parduotuve bet ten prieskoniai jau too advanced man ((:

  12. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/xnera/'>xnera</a>

    Na bet šitie prieskoniai tik gadina reikalą, išsikepiau žuvį su šios firmos šedevru tai teko išmest, nes net katei nepatiko :/

  13. asta

    Be galo užsimaniau pabandyti šį receptą, ale Megos Rimi nebuvo jokių kinietiškų prieskonių, tai pasiėmiau… Saldvos indiškų prieskonių vištienai. Dariau su vištiena, toliau viskas pagal receptą. Skonis fantastiškas. Super, ačiū.
    Dabar einu bandyti kepti morkų pyrago

  14. Anonymous

    Nugis "ant viso maximos" neradau jokiu kitaisku prieskoniu (o kadangi kiti produktai jau buvo surankioti ir buvo gaila juos palikti) jamiau vistienos prieskonius, nugis skonis patiekalo buvo super, beje, tik darzoves ilgiau kepiau, nei buvo parasyta recepte, zo, liuks patiekalas.

  15. Žilvinas

    Šiandien su drauge gaminsimės šitą patiekalą :)

Leave a Reply