Skanesnė aštri pica

Jau senokai žodis “pica” mano Išrankiajam asocijuojasi ne su Čili pica, o su mano pica. Laikau tai pasiekimu ir labai didžiuojuosi. Toliau – gaminimo proceso santrauka.

Imate miltų mišinį picai. Aš naudoju Malsenos. Trečdalį jo supilate į dubenį. Įpilate vandens ir šiek tiek aliejaus. Kuo mažiau aliejaus – tuo labiau lips tešla prie rankų. Kelis kartus bandžiau ruošti tešlą pilnai pati, bet daugiau to nedarysiu. Išminkote. Iškočiojate tešlą reikiama forma. Būsimos picos forma šiuo atveju priklauso nuo kepimo skardos dydžio ir formos. Išsukti picos pagrindo ant piršto kol kas man dar nepavyko. Tešlą klojate į kepimo skardą. Sudėjus ant viršaus produktus, tai padaryti tvarkingai gali ir nebepavykti.

Sumaišote majonezą ir pomidorų padažą. Tuo marmalu ištepate picos pagrindą. Pabarstote baziliku arba gatavu meksikietišku prieskonių mišiniu. Sudedate puslankiais supjaustytą svogūną. Paskleidžiate jautienos faršą. Faršas! ~200 g jautienos faršo apkepate keptuvėje. Gerai išmaisykite, kad neliktų sulipusių gniutuliukų. Sudėkite prieskonius. Aš naudoju čili pipirus, aitriąją papriką, raudonąją papriką, kalendrą, muskatą, kmynus, galima įberti garstyčių grūdelių ar pan.

Galite įdėti pievagrybių. Būtinai supjaustykite. Jei pridėsite labai daug grybų, pica gali kiek pažliugti, nes kepdami pievagrybiai išskiria sultis. Aš paprastai grybus dedu tik ant pusės picos, nes Išrankusis nevalgo grybų.

Apibarstote picą smulkiai tarkuotu sūriu. Geriausiai lydosi bent 40 proc. riebumo sūris. Aš dažniausiai picoms naudoju Picarela sūrį. Labai tinka ir nebrangus. Jau ant sūrio dėkite įvairiausias konservuotas daržoves. Naudoju mažus konservuotus svogūnėlius, juodas alyvuoges (supjaustykite griežinėliais), žalius saldžius pipirus (siauri, ilgi; kai kurie gamintojai ant etiketės rašo, kad jie aštrūs, bet jie nė velnio ne aštrūs; supjaustykite), raudonus aštrius pipirus (siauri, trumpesni; būna maži ir labai maži; skirtingų gamintojų; supjaustykite). Jelapeno pipirus (žali, ilgi; stiklainiuose būna jau supjaustyti) naudoju tik blogiausiu atveju, kai visai neturiu kitokių. Šie man per sūrūs.

Šaunate picą į įkaitintą orkaitę. Kepate ant vidutinės ugnies. Kai po namus pasklinda maloniai nosį kutenantis aštrios picos kvapas, luktelėkite dar kelias minutes. Tada ir bus iškepusi. Niekada netikrinau kiek tai užtrunka, bet spėju, kad ~15 minučių.

Kai nesudeginu ir baigiu gaminti ne taip vėlai, kad Išrankusis pavalgęs iš karto užmigtų, tai jis būna labai geras iš sutvarko mano pouraganinę virtuvę.

Posted in

Leave a Reply