Asmeniškai manau, jog šaldyta tešla yra vienas geriausių žmonijos išradimų. Vieną mažųjų iš jos gaminamų stebuklų – orkaitėje pražystančius sluoksniuotos tešlos žiedelius – Pragaro virtuvės ir internetinio knygyno Mano Knyga geriausio deserto recepto konkursui pristato Rita.
.
Atšilusią tešlą supjaustome siauromis juostelėmis.
Imame po vieną ananaso žiedą ir juostelėmis gražiai išnarstome.
Dedame gėlytes ant kepimo popieriaus.
Kepame apie 20-25 min.
Iškepusias pabarstome cukraus pudra.
Manau, kad lengviau nėra. Bandykit, tikrai visiems 100 procentų pavyks. Dar galima daryti su obuoliais. Visi pripratę prie skarelių su obuoliais, o čia bus kitokia forma. SKANAUS.
Rita: matai aš pjausčiau peiliu ir juostos ten visokios gavos… Na gavosi nelabai gražiai, bet užtad skanu baisiai :)) kur ten už receptą prabalsuot :))
Sauliau: tai ko nušleivojai kreivas juostas, reikėjo liniuotę užsidėti. Aišku aš juokauju, ir džiaugiuos kad skonis nenuvylė, o tai svarbiausia. Kitą kartą gausis žymiai geriau.Sėkmės.
o kuo ten ant viršaus pabarstyta?(antram paveiksliuke)
Būna tokie spalvoti žirneliai tortams, pyragams puošti, tai aš ir papuošiau :)
[…] Sluoksniuotos tešlos žiedeliai – Rita […]
Viskas labai paprasta, bet apipavidalinta labai gražiai :)
O su “sumiele” :) tešla gautusi? :) Kaip tik voliojasi šaldiklyje :)
manau kad vaizdelis būtų nekoks :) o skonis manau visai nieko
Na, kad nežinau, man ir mielinė ir bemielė vienodai išsipučia, turbūt kažką ne taip darau :)
na va, isbandyta – very good :) ta tesla tikrai yra gerai.
O kur toki peili gaut, kad rantytas kraštelis tešlai gautųsi? Nes rantytai pjaustyti su peiliu neturėsiu kantrybės.
Naudojamas specialus ratukas tešlai pjaustyti. Ieškok parduotuvėse visų kitų virtuvės reikmenų.
na nerealu turėtų būti :) Gaila nusipirkau tik tešlą, bet reiks būtinai išbandyt!
O aš obuolinius žiedelius iškepiau,prieš kepimą užbėriau rudo cukraus,o iškepus- cukraus pudros. Šeimyna per lėkštę “prasinešė ” kaip uraganas. Gerulis :)
[…] ir trečias gaminys, kurį dar sugebėjom per šias pora valandų iškepti – ananasinės gėlytės. Taip pat buvo labaiii lengva pagaminti, tik reikia palaukti, kol sluoksniuota tešla pakankamai […]
[…] ananasinių(tiek yra žiedelių mažame […]
su kuo cia supjaustyta taip banguotai
su banguotu ratuku tešlai pjaustyti :)
“E i k t u saaaauuu!” :)) Nu liuksiškai!
Esu ir skanesnių desertų valgiusi. Net ir nežinau – ananasai išlieka sultingi – tai pliusas, bet tešla tokia beskonė, nepatiko man visai. Nežinau, gal ją verta pertepti sviestu ir cukrumi pabarstyti, prieš vyniojant ananasus. Padariau keletą ir su obuoliais. Turbūt nekartosiu daugiau.