Kažkada brangioji pagamino. Bais greita ir paprasta. Toks nesunkus ir neilgam pasotinantis maistas (reiškia, kad neužilgo vėl galima valgyti).
Naudojam spagečius (kiek ketiname suvalgyti), pesto padažą (sudėjau porą šaukšų) ir kedro riešutų (nedaug, gerą žiupsnį). Šiaip tai lietuvių kalbininkai palaimino pavadinimą „kedrinės pinijos“.
Jau išmokau, kad skaniausias pesto – iš Genujos. Tai dabar ant etikečių ieškau, kad būtų parašyta bent jau „a la Genovese“.
Pasūdytame vandenyje išvirti spagečiai nukošiami kiaurasamtyje. Suverčiami atgal į puodą. Krečiamas pesto ir kedrinės pinijos. Gerai išmaišoma. Valgyti greitai, nes greitai šąla.
Aš tik norėjau paklaust, kur perkate kedrų riešutėlius? Susiuošiau daryt pesto pati, nukeliavau į maximą, paskui į rimi, o ten paprašė 11 lt. už 50 gr. Kažkaip nekilo ranka : )
Šituo klausimu nelabai pagelbėsiu – ne Lietuvoje gyvenu. Mažą pakiuką (pusė to juokingo dydžio stiklainiuko) pirkau už 3 EUR.
Šeip į pesto padažo sudėtį jau įeina vienoki ar kitoki riešutai, tai čia sviestas sviestuotas gaunasi. Nebent kažkas labai mėgsta riešutus