Spagečiai su pesto padažu ir kedro riešutais

Kažkada brangioji pagamino. Bais greita ir paprasta. Toks nesunkus ir neilgam pasotinantis maistas (reiškia, kad neužilgo vėl galima valgyti).

Spagečiai su pesto ir kedrinėmis pinijomis

Naudojam spagečius (kiek ketiname suvalgyti), pesto padažą (sudėjau porą šaukšų) ir kedro riešutų (nedaug, gerą žiupsnį). Šiaip tai lietuvių kalbininkai palaimino pavadinimą „kedrinės pinijos“.

Jau išmokau, kad skaniausias pesto – iš Genujos. Tai dabar ant etikečių ieškau, kad būtų parašyta bent jau „a la Genovese“.

Spagečiai su pesto ir kedrinėmis pinijomis

Pasūdytame vandenyje išvirti spagečiai nukošiami kiaurasamtyje. Suverčiami atgal į puodą. Krečiamas pesto ir kedrinės pinijos. Gerai išmaišoma. Valgyti greitai, nes greitai šąla.

Posted in

3 responses to “Spagečiai su pesto padažu ir kedro riešutais”

  1. Serpent

    Aš tik norėjau paklaust, kur perkate kedrų riešutėlius? Susiuošiau daryt pesto pati, nukeliavau į maximą, paskui į rimi, o ten paprašė 11 lt. už 50 gr. Kažkaip nekilo ranka : )

  2. Mark

    Šeip į pesto padažo sudėtį jau įeina vienoki ar kitoki riešutai, tai čia sviestas sviestuotas gaunasi. Nebent kažkas labai mėgsta riešutus

Leave a Reply