Aš gal ir nebūčiau ryžusis naudoti pievagrybius, šoninę bei grietinėlę kartu, nes kažkada jau pasimokiau, jog atskirai skanūs ingredientai nebūtinai išlieka skanūs viename patiekale, bet mano mylima Valgių enciklopedija sako, jog tai yra normaliai. Normaliai ir pavyko. Kitą kartą gal net recepto laikysiuosi.
Pasipjausčiau šalto rūkymo šoninę bei pievagrybius.
Šitą gerą apkepiau alyvuogių aliejuje su druska ir pipirais. Jei šoninė poriebė, nereiks gal ir aliejaus. Kepiau 15-20 min., uždengusi.
Indelį grietinėlės (gal 200 g) sumaišiau su (gal tokiu pat svoriu) smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Masė gavosi tirštoka. Pagalvojau, kad sūrio reikėjo naudoti mažiau, bet jau buvo vėlu.
Sukrėčiau sūrio masę ant pievagrybių. Išmaišiau. Pakaitinau dar gal 10 minučių. Na, kad sūris išsilydytų.
Iš bėdos masės skystinimui galima naudoti vandenį, kuriame verda makaronai.
Tiesa, pamiršau parašyti, kad makaronus reikėjo užsikaisti pradedant kepti pievagrybius su šonine. O vandenį galima ne tik standartiškai pasūdyti, bet dar įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir įmesti perpjautą skiltelę česnako.
Išvirę makaronai nukošiami, perplaunami tekančiu šaltu vandeniu. Tame pačiame puode, kuriame jie virė, išlydoma nemažai sviesto, makaronai suverčiami į jį. Išmaišoma.
Galiausiai makaronai dalijami į lėkštes, o ant viršaus dalijamas pievagrybių padažas.
O, taip, tai gardus derinys prie makaronų :)
Kas yra tas pievagrybiu padazas? manau kad pagal si recepta gaminsiu ryt vakariene 20 zmoniu, tad Aciu :)
Siulau vietoj grietines naudoti grietinele. Patikrintas ir skonio atzvilgiu uztikrintas reikalas :)))
Atidžiau skaitome :)
– Grietinėlė ir naudota.
– Pievagrybų padažas – tai visas tas marmalas, kurio aprašymas eina praktiškai per visą įrašą.
o pievagrybius virtus čia pjaustot,ar nevirtus? Ačiū už atsakymą.
Nevirtus.
Jamsiu šitą, kai turėsiu daugiau laiko. Atrodo gardžiai. :)
[…] arkoms. Laura sako, kad pralenkti McDonalds galima. Aš abejoju. Bet nepabandęs, nežinosi. Konkurencija makaronų užeigoms. Iš savo patirties žinau, kad makaronų skonis proporcingas jų paruošimui įdėtam darbui. […]
O lazanijos nebandžius gaminti viešai? :) Nerealus dalykas (nors ir gresia apsivalgymas jos pasigaminus) :)
Apskritai lazaniją esu gaminusi. Bet ne viešai :)
Gal kada irgi pafotografuosiu, įdėsiu į blogą. Ji dabar stumdosi eilėje su cannelloni.
Pasigaminau, reikalas ėjosi puikiai, bet taada kažkas šovė galvon įtarkuoti ten gera plytą sūrio, juk kuo daugiau sūrio – tuo skaniau, tai viešpatėliau, kaip buvo rūgštus, kelis kartus skiedžiau verdančiu vandeniu, bet tas mažai mačijo, tai gerą daiktą sugadinau.
Kiek porciju išeina ir keliems žmonėms iš tokio kiekio užtenka?
Kokie trys galėtų pavalgyti.
super, labai geras recepciukas. skaniai gavosi. niam niam
Labai skanu! Neturint grietienių galima ir pieną panaudoti, jei švelnus skonis neatbaido. Bet jį visadą galima paaštrinti prieskoniais.. :)