20 responses to “Spagečiai su pomidorais ir krevetėmis”

  1. garbane

    Siaip turbut nebereikalo patariama kreveciu kiautus nurinkt pries dedant i patiekala.. na, tuojau po pavirinimo.
    O kodel alyvuoges tik sesios? :D

  2. Dovilė

    Netgi penkios ;) Man visai pakankamai atrodė ir tiek alyvuogių. Ne pagrindinė rolė joms kliuvo.

  3. Alla

    pala mieloji, o čia tik dėl nuotraukų, ar tu rimtai valgai nevalytas krevetės?

  4. Dovilė

    Pasitikslinkime sąvoką “nevalytos”. Aš tai suprantu, kaip su galvom, žarna ir neplautos. Jei tu supranti taip pat, tuomet atsakymas yra “ne, valgau valytas”.

  5. Dovilė

    Gi ir dar apie nevalytas prisiminiau. Kai kur jas ruošia su viskuo, ką šios turėjo gyvos būdamos. Argentiniečių restoranas El Gaucho Sano turi labai skanų krevečių užkandį, kurį sudaro žolių padažas ir krevetės, kurias jau reikia rakinėti pasiraitojus rankoves. Reikia pačiai ir galvą nutraukti, ir kiautą nulupti..

  6. Egle

    Krevetes siulyciau saldytas nurengti iki uodegeliu ir dar zalias sumesti i padaza, kol jos ten ir paraudonuos. Taip visa skanskoni isskiria ne i vandeni, o i padaza. O is kiautu ir galvu kita karta galima isvirti sultini ir panaudoti padazui.

  7. Vaza

    O kas per žarna tose didelėse krevetėse yra?

  8. Dovilė

    Turėjau omenyje ne dideles krevetes, o apskritai bet kokias. Tai būtų maždaug ir visas jų žarnynas, tiesiog jis atrodo kaip vienas siūlas. Paprastas dalykas, kurį turi visi gyviai, ir, kuris paprastai nevalgomas.

  9. Vaza

    Tai “neva tais” kažkokį ten siūlą reik ištraukti ir iš mažų krevečių? Vakar taip skaniai sučepsėjau visą maišą, o dabar kažkaip neskanu daros. Kaimas…

  10. Dovilė

    Tai gal jis jau buvo išimtas? Skirtingi gamintojai, skirtingai išdorotas parduoda. Jis praktiškai juodas, matomas plika akimi – manau, būtum atkreipusi dėmesį, kad krevetėse yra ko tai per daug ;)

  11. Vaza

    Nepastebėjau, kad būtų ko tai per daug :) Šįvakar nusipirksiu mokslinio tyrimo tikslais ir panagrinėsiu, a, ja, kartais būna apačioje tokie juodi taškeliai (kiaušinėliai or smth), tai “tųjų” nevalgau, nors imk ir dabar bėk krevečių pirkti, ok, ačiū už “apšvietą”.

    p.s. o apie Bitę jokių žinių, negražu:)

  12. Dovilė

    O tavo nuojauta kokia :) Vakar kaip tik kapsčiausi po Bitės nuotraukas ir vieną pasiruošiau įdėti :)

  13. Tiburon

    Techninis klausimas – jei “suvertei tris pomidorus” kodėl ingredientų nuotraukoje akivaizdžiai matyti paprikos… O gal čia pomidorų veislė tokia, kurios aš nepažįstu???

  14. Dovilė

    Pomidorai ten tokios formos. Čia ne tie standartiniai iš parduotuvės.

  15. fragolina

    krevetes galima nulupti zalias pries jas naudojant,galima palikti ir neluptas su galvom.as dazniausiai nulupu o galvas neismetu nes ten pats geriausias skonis ir aromatas.dar galvose buna ir kiausineliai pats skanumelis juos issiurbti.ranku tikrai nereik terlioti nes galima islukstenti labai paprastai su peiliu ir sakute.sitaip galima gaminti ir ryzius.

  16. Vilius

    Nerealiai skanus patiekalas jau kelis kartus dariau.

  17. Arnoldas

    Nu gerai, darau šitą dabar. Better be good.

  18. Dovilė

    Jei nenori valgydamas išsimozoti iki alkūnių, dėl viso pikto naudok lukštentas krevetes.

  19. Arnoldas

    Aš paėmiau jau išlukštentas :)

  20. vermut

    Hm.. cia sitos dideles matosi,as tai pardoi nusipirkau mazikes “paprastosios siaures krevetes” :) Net nezinojau kaip jas paruost,ant pakuotes nerase,nulupau kas luposi galvas,kiautus,kojeles ir izbandziau su ryziais… mlia surios nepagalvojau ka reikejo pavirt keles minutes :)) beto nekas ir belieka kai nusilupa.Bandysiu pagal sy aprasima pasigamint ir su didesnem

Leave a Reply