Taip labai nesiruoštai, iš to, ką radau namuose, pasidariau žiauriai nerealiai skanų makaronų patiekalą. Gal tiesiog ne visuomet namuose pavyksta rasti tokių teisingų ingredientų.
Dalyvavo spagečiai su bazilikais ir česnakais. Šitą gerą išsiviriau pagal instrukciją ant pakuotės.
Pusę minutės, tasme, tik tiek, kad jų kvapas atsiskleistų, alyvuogių aliejuje apkepiau keletą stambiai pjaustytų česnako skiltelių ir smulkiai pjaustytą pusę svogūno.
Suverčiau smulkiai pjaustytus tris pomidorus. Išmaišiau, uždengiau. Kelios minutės kepimo.
Subėriau griežinėliais pjaustytas penkias juodas alyvuoges. Ir palikau dar kelioms minutėms.
Sudėjau makaronus ir krevetes. Naudojau didžiųjų tigrinių krevečių uodegėles. Jas šaldytas sumečiau į verdantį vandenį ir kelias minutes paviriau. Taip jos iš pilkų tapo raudonomis. Įbėriau druskos, pipirų. Išmaišiau, nebedengiau. Kepiau tik tiek, kad vienodai sušiltų visi ingredientai.
Didžiausias ir bene vienintelis patiekalo minusas – valgant teko susitepti porą pirštų rakinėjant krevetes iš kiauto. Galima naudoti ir jau lukštentas, bet taip man buvo gražiau. O skanu tai labai.
Siaip turbut nebereikalo patariama kreveciu kiautus nurinkt pries dedant i patiekala.. na, tuojau po pavirinimo.
O kodel alyvuoges tik sesios? :D
Netgi penkios ;) Man visai pakankamai atrodė ir tiek alyvuogių. Ne pagrindinė rolė joms kliuvo.
pala mieloji, o čia tik dėl nuotraukų, ar tu rimtai valgai nevalytas krevetės?
Pasitikslinkime sąvoką “nevalytos”. Aš tai suprantu, kaip su galvom, žarna ir neplautos. Jei tu supranti taip pat, tuomet atsakymas yra “ne, valgau valytas”.
Gi ir dar apie nevalytas prisiminiau. Kai kur jas ruošia su viskuo, ką šios turėjo gyvos būdamos. Argentiniečių restoranas El Gaucho Sano turi labai skanų krevečių užkandį, kurį sudaro žolių padažas ir krevetės, kurias jau reikia rakinėti pasiraitojus rankoves. Reikia pačiai ir galvą nutraukti, ir kiautą nulupti..
Krevetes siulyciau saldytas nurengti iki uodegeliu ir dar zalias sumesti i padaza, kol jos ten ir paraudonuos. Taip visa skanskoni isskiria ne i vandeni, o i padaza. O is kiautu ir galvu kita karta galima isvirti sultini ir panaudoti padazui.
O kas per žarna tose didelėse krevetėse yra?
Turėjau omenyje ne dideles krevetes, o apskritai bet kokias. Tai būtų maždaug ir visas jų žarnynas, tiesiog jis atrodo kaip vienas siūlas. Paprastas dalykas, kurį turi visi gyviai, ir, kuris paprastai nevalgomas.
Tai “neva tais” kažkokį ten siūlą reik ištraukti ir iš mažų krevečių? Vakar taip skaniai sučepsėjau visą maišą, o dabar kažkaip neskanu daros. Kaimas…
Tai gal jis jau buvo išimtas? Skirtingi gamintojai, skirtingai išdorotas parduoda. Jis praktiškai juodas, matomas plika akimi – manau, būtum atkreipusi dėmesį, kad krevetėse yra ko tai per daug ;)
Nepastebėjau, kad būtų ko tai per daug :) Šįvakar nusipirksiu mokslinio tyrimo tikslais ir panagrinėsiu, a, ja, kartais būna apačioje tokie juodi taškeliai (kiaušinėliai or smth), tai “tųjų” nevalgau, nors imk ir dabar bėk krevečių pirkti, ok, ačiū už “apšvietą”.
p.s. o apie Bitę jokių žinių, negražu:)
O tavo nuojauta kokia :) Vakar kaip tik kapsčiausi po Bitės nuotraukas ir vieną pasiruošiau įdėti :)
Techninis klausimas – jei “suvertei tris pomidorus” kodėl ingredientų nuotraukoje akivaizdžiai matyti paprikos… O gal čia pomidorų veislė tokia, kurios aš nepažįstu???
Pomidorai ten tokios formos. Čia ne tie standartiniai iš parduotuvės.
krevetes galima nulupti zalias pries jas naudojant,galima palikti ir neluptas su galvom.as dazniausiai nulupu o galvas neismetu nes ten pats geriausias skonis ir aromatas.dar galvose buna ir kiausineliai pats skanumelis juos issiurbti.ranku tikrai nereik terlioti nes galima islukstenti labai paprastai su peiliu ir sakute.sitaip galima gaminti ir ryzius.
Nerealiai skanus patiekalas jau kelis kartus dariau.
Nu gerai, darau šitą dabar. Better be good.
Jei nenori valgydamas išsimozoti iki alkūnių, dėl viso pikto naudok lukštentas krevetes.
Aš paėmiau jau išlukštentas :)
Hm.. cia sitos dideles matosi,as tai pardoi nusipirkau mazikes “paprastosios siaures krevetes” :) Net nezinojau kaip jas paruost,ant pakuotes nerase,nulupau kas luposi galvas,kiautus,kojeles ir izbandziau su ryziais… mlia surios nepagalvojau ka reikejo pavirt keles minutes :)) beto nekas ir belieka kai nusilupa.Bandysiu pagal sy aprasima pasigamint ir su didesnem