24 responses to “Spagečiai su špinatais ir sūriais”

  1. manoakys

    Xmm, o kur špinatus pirkai? Aš vat irgi jų fobiją turiu. Na, nenamie valgau, bet pats su jais nieko negaminęs nuo senų laikų, kai Tėvas bandė užaugint špinatus sode. Eksperimentas nebuvo labai vykęs :) Špinatai išaugo nususę, apdžiuvę beigis pageltę. Matyt juos reikia šiltnamyje augint kekeke.

  2. Monkey

    Kai tik pagalvoju apie špinatus, iškart akyse iškyla jūreivis Papaya :)
    Špinatų su maskarpone neteko maišyti, tik su rikota. Ta nors kiek liesesnė :) Labai šauniai toks mišinys sueina į lazaniją.

  3. Dovilė

    Špinatų galima rasti daugelyje didesnių prekybos centrų. Aš kol kas užsiimu tik smulkesnių žolių auginimų – pipirnių, raudonėlių, mairūnų.

    Su rikota nieko dar nesu gaminusi. Maskarponę irgi pirmąkart išbandžiau. Iki šiol tik gatavus maistus su ja valgydavau, pavyzdžiui, tortus..

  4. POP

    Tikrai labai skanus patiekalas. Dar man patinka naudoti “jaunus” špinatų lapus. Na jie mažesni ir be storų kotelių. Būna maximose pakuotėse kaip rukola.

  5. Nemiga

    Damn it kaip skaniai atrodo..
    Noriu valgyti jau dabar :/

  6. Blogorama #404 : nežinau.lt

    […] sėslumas. Koks skirtumas, kur tu esi realiame gyvenime, jei tu visada randamas virtualiame? Kai kurie patiekalai neturėtų būti fotografuojami. Bet tai nereiškia, kad jų neverta gamintis ir valgyti. TiBetmenai mieste! Dirstelėjau į RSS […]

  7. estetas

    Iš oliverio knygos nuoširdžiai rekomenduoju makaronus su žirneliais ir kumpiu. Tik žirnelius siūlau keisti šaldytais šparagais ;)

  8. Evaldas

    Špinatai tikrai skanūs. Aš juos į kebabus dedu :) Visa kita irgi turėtų būt skanu, bet paveiksliukai kažkaip man neskaniai atrodo ;)

  9. Dovilė

    Na, sorry, nuotraukoje Oliverio knygoje irgi tik vidutiniškai atrodo ;)

  10. ispanas

    Dovile, išduok paslaptį, kur muskato tarkuoto randi?:)

  11. monkey

    ispanui: ne Dovile, bet pasiulyciau bandyti ieskoti netarkuoto riesuto. Kvapas svieziai tarkuoti ir gatavai pirko skiriasi kaip diena ir naktis. Vienzo paieskoti verta.

  12. KaVeikti

    Oba koks įdomus patieklas. Oliveriškas stilius. Popajui irgi patiktų :)

  13. Migle

    Man spinatai visada siejosi su kazkokia egzotika (galbut tas pats papajus kaltas). Valgiau ju gal tik viena karta: spinatu – rugstyniu sriuba, tai patiko :) O sita patiekaliuka gal reikes pabandyti :) Kas yra kietasis suris?

  14. Dovilė

    Kadangi abiejuose tądien lankytuose prekybos centruose, deja, cielo muskato neradau, naudojau “pakelinį”, kas matosi ir pirmoje nuotraukoje. Jų paruošimo pardavimui technologija man nežinoma – tarkluoja, mala, tegu nors ir skutinėja.
    Šviežiai namuose tarkuoto dėl stipresnio kvapo gal ir reikėtų mažiau. Jo turėtų būti galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose (“pakelinio” – absoliučiai ket kokioje parduotuvėje). Rudi riešutai, vos didesni už lazdyno. Tarkuojami “bulvine” tarka, reikia labai saugoti pirštus, nes bjaurybės maži ir kieti.

    Kietasis sūris – sūrio rūšis. Čia naudotas lietuviškas Džiugas. Konkrečiai Džiugas būna kietas ir labai kietas :) Tai tas labai kietas ir naudotas. Yra parduotuvėse ir daugiau pavadinimų kieto sūrio.

  15. Dovilė

    Rastas dar vienas tuo pačiu receptu susižavėjęs blogeris – http://popas.livejournal.com/141680.html

  16. manoakys

    O, aš irgi susižavėjau. Pasigaminau, išbandžiau. Kuo tikriausias gėris. Atradimas man maskarponė. O ir špinatus apkepus jie išskyria savo aromatą.

  17. Milda

    aš gaminausi šiandien, namiškiams labai patiko. špinatų pasisekė nuspirkt netgi nukainuotų ir labai geros būklės- už visą pilnutėlį maišelį Maximoj sumokėjau 80ct :) tik gamindama vietoj paprasto sviesto dėjau sviestą “baltas” su žolelėmis. labai skanu padažiukas gavosi :P

  18. Ugne

    Sis receptas puikus.SIulau pabandyti makaronus su saldziu pomidoru padazu ir keptu rikotos suriu. taip pat is sios knygos. Nuostabiai skanu;]]

  19. Gita

    super receptas :) ypač kai špinatai iš savo daržo.

  20. Audinga

    katik toki patiekala pasigaminau ,gaminau supaprastinta sie tiek (be maskarpones ir muskato) gavos puikiai,pasigamin lengvai o skonis dieviškas,špinatai ir spageti nuostabus derinys, patiko ir mano visai šeimai :) skanaus ir jums ,pamėginti pasigaminti tikrai verta.ačiū už receptą.

Leave a Reply