Sumuštinių įvairovė

Pastaruoju metu ėmiau taupyti rytais laiką. Pusryčiauju ne prieš išvažiuodama iš namų ir net nebe automobilyje, o jau darbe – kol kompas kraunasi. Taip, pirmadieniais tam jam reikia beveik pusės dienos.

Paskui pradėjau per pietus nebenorėti niekur eiti. Ėmiau dairytis kas ką vartoja darbo metu. Ir atradau galiausiai sumuštinius. Nebuvau tokio dalyko valgiusi nuo 2006 m. rugpjūčio 16-os dienos. Jei teisingai pamenu. Pasirodo, jų gan įvairių gali būti.

Sumuštinis paprastasis

Sumuštinis paprastasis. Vienintelis, ir tas sunkiai pastebimas, jo navarotas – duona su morkomis.

Sumuštinis su daržovėmis

Sumuštinis su daržovėmis. Kuo daugiau jų užsidedate, tuo sėkmingiau jos krenta bevalgant.

Šiuos pamačiusi viena bendradarbė labai nuoširdžiai nustebo dėl fakto, kad valgau ir daržoves.

Sumuštinis su daug daržovių

Sumuštinis su daug daržovių. Bet tai tik priedanga. Realiai čia svarbiausias buvo kiaulienos nugarinės vyniotinis su slyvomis. Analogiški labai gerai ėjo ir vištienos vyniotinio su abrikosais baze.

Sumuštinis su paštetu

Sumuštiniai su keptu kepenų paštetu. Gėris.

Sumuštinis su sūriu

Šitą Kolegė padarė specialiai man. Kaip ruoštas mikrobangėje – tobulas kūrinys. Visai verta kartais pavaikščioti ofise pirmyn atgal garsiai skundžiantis, kad valgyti nori. Eilinį kartą.

Sumuštinis pagerintas

Iš pirmo žvilgsnio šis panašus į sumuštinį paprastąjį, tačiau dėl itin nerealaus šalto rūkymo skilandžio kvapo jam suteikiama pagerinto kvalifikacija.

Sumuštinis su lašiša

Pabaigai – prabangus sumuštinis su lašiša ir kaparėliais. Šokia tokia rūgštelė (kaparėliai, citrina ar pan.) kaip tai labai teisingai nuima lašišos riebumą.

Ir, beje, per pastarąsias porą savaičių numečiau 3-4 kg. Žinoma, ne dėl to, kad šiltą dienos maistą iškeičiau į sumuštinius, bet pasigirti vis tiek norisi. Bent jau prieš priaugant 4-5 kg per artimiausias porą savaičių.

Posted in

18 responses to “Sumuštinių įvairovė”

  1. Dovilė

    Damn it, qemm.
    Kažkada gyvenime bandžiau kurį laiką nevalgyti mėsos. Atlaikiau maždaug dvi dienas. Nes trečią dieną pradėjo kojos linkti!
    Vegetaras tu ar kas nutiko?

    Parodyk savo sumuštinius. Ir prašom tokius, kuriuos galima greituoju būdu stačiomis ankštoje ofiso virtuvėje pasidaryti. Sūris nekeptas ne itin.

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/qemm/'>qemm</a>

    trink mano komentarą… alco influenced… bet tai blyn, nu taigi galima kokį fainą padaryt greitą užėdalą… šian prie 0,7L ant galvos oberano vartojom Fazer duoniukus plius Tartare sūrelius plius sūdyta lašiaša plius Jamon Serrano… übergėris I tell you…

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/qemm/'>qemm</a>

    by oberano i mean soberano, ir kas nežino kas yra soberano go to hell :)

  4. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/qemm/'>qemm</a>

    oi let's not make it into contest. vyšnyniai pomidoriukai and stuff :) whatever… nu blyn what aš bandau čia vtyralint, kad davai gal susitariam nepropaguot baltų miltų bulkų ir kiaulienos idant tai yra evil atmetus skanumo pridėtinę vetę… o dar jei dumpintum visą bulvių šlamštą tai tavo rašliava būtų best ever dalykas unt marijos žemė :) … ir that's me speaking under very heavy influence, gal normaliom sąlygom ir nedrysčiau taip drąsiai skėryčiotis, amyway rezpekts :)

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/qemm/'>qemm</a>

    einu suvalgysiu buterbrodą su ančiuviais….

  6. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/redvel/'>redvel</a>

    Nu va, komentarai beveik įdomesni nei pats post'as ;)

  7. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Slave/'>Slave</a>

    Na ir įrašas! Jau geriau būčiau nematęs arba bent papusryčiavęs ryte :-)

  8. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/puikioji/'>puikioji</a>

    o jei ne paslaptis, del ko numetei 4 kg??

  9. Dovilė

    to puikioji:
    Maisto kiekio ir valgymo meto ribojimai. Tasme, stengiuosi valgyti tiek, kad tik nesijausčiau alkana, o ne tiek, kiek žinau, jog galiu suvalgyti. Bei vengiu maisto vėlai vakarais. Be abejo, visai išvengti nesiseka, tai stengiuosi kuo didesnę jo dalį pakeisti greitai "išbėgančiais" vaisiais.
    O šiaip labai gerai į protą atvedė Geriausios draugės naudojamas žodis "apsivėlusi". Baisus jis, kai supranti teisingai.

  10. Tiesą sakant,

    keturi kg yra visai neblogai. Tikrai neblogai. Dėl kenksmingo įvairiapusio poveikio buvau kažkada sau prisiekęs sumuštinių nebevalgyti. Visgi po trijų dienų priesaiką sulaužiau ir sėkmingai kramsnoju juos iki šiol. O per kelias dienas numestą 100 gr. greitai su kaupu priaugau.
    Žinai, Dovile, kažkur man ta lašiša su kaparėliais jau girdėta, ar nepameni?

  11. Adis

    Tokius įrašus reikėtų uždrausti arba publikuoti tik savaitgaliais.

    Vos nepaspringau seilėmis.

  12. Ramas (tikra.info)

    Tokių skanių nuotraukų seniai bebuvau matęs :)

  13. Alla i6 Holivudas.Red.Lt

    Labai jau lietuviska ivairove :) Aisku, man tokia skaniausi, bet skaitau viena tiklalapi apie valgi kuri raso prof. 6efas, va ten tai suymustiniai kuriu gyvenime nesugalvociau.

  14. Anonymous

    Kur rasti kapareliu? Nerandu.

  15. Dovilė

    Kaparėlių ieškok parduotuvėse prie konservuotų daržovių – alyvuogių, pipirų, svogūnėlių, česnakiukų, grybų, kt.

  16. Anonymous

    Panasiai ir maniau, taciau Maximoj neradau, teks mestis i kitus tinklus, ACIU a lot.

  17. Dovilė

    Net neįsivaizduoji, kaip gaila buvo trinti komentarą. Iš tos Lietuvos kiaulienos sąjungos juokiausi gal 10 min ;)

    Nesiginčiju, skaniai skamba tavo suvardintas sluoksniuotis. Gal tik tie duoniukai truputį trupa.
    Bebejo, yra ir daugiau visokio tinkamo greitam vartojimui gėrio. Sudėjau tai, ką pastaruoju metu vartojau.

    Tarkime, ant tų pačių duoniukų ar vėlgi mano mylimos šviesios duonos (taip, taip, ir ant sviesto) suguldyta krabų pseudomėsa (gink, dieve, nuo krabų lazdelių) su citrina. Arba su virtom krevetėm kokį panašų kramtalą susidėti.

    Jei vytintą kumpį vartojame, jis puikiai įsisavinamas su melionu. Kietus sūrius – mielai su vynuogėm ar vyšniniais pomidoriukais.
    Nors ir druskos ant juodos duonos su sviestu pasibarstyk ar skiltelėmis pjaustyto česnako, už kurį dar dvi dienas kolegos nesisveikins.

    Bet tai kuo toliau, tuo labiau nutolstame nuo klasikinio derinio – duona-sviestas-dešra. Tokiu būdu neužtruksime pereiti prie keptuvėje troškinamų sumuštinių ;)

    Bet, anyway, visos idėjos sumuštiniams yra labai welcome, nes dabar gana gausiai jais mintu. O fantazija, žinia, išteklis ribotas.

  18. Dovilė

    Įsidedu į kulinarinių užmojų sąrašą dar ir Kėdainių blynus. Čia tokia riebi bulvių fantastika su kiaule viduje :))

    Viena smulkmena – tavo jau atmestas skanumo kriterijus ir yra tas motyvatorius, laikantis mane virtuvėje. O skonis – reikalas, šlykščiai subjektyvus. Pavyzdys – nesutariu su ančiuviais.

    Jei kur nors rasi mano prisipažinimą apie tai, kad mėgstu ir propaguoju sveiką maistą (už sveikumo vertybę), būsiu skolinga Soberano butelį ;)

    OK, lyg ir nenorėjau tuo pasakyti, jog viskas, kame yra nulis kiaulės, bulvės ir kvietinių miltų, yra absoliutus blogis. Tai irgi gali būti skanu, tiesiog tikslingai į tai nesiorientuoju, nes man ne tai svarbu mitybos procese.
    Bet prieš Kėdainių blynus pasistengsiu pagaminti ir ką nors bent pusėtinai sveiko ;)

Leave a Reply