13 responses to “Sūrio pyragas prie alaus”

  1. Rytka

    Nesupratau ir nereikia nei druskos, nei jokiu kitokiu prieskoniu? So easy?

  2. Dovilė

    Taip, easy :)
    Žinoma, jei nori stipresnio skonio, gali įberti į sūrį ir mėgstamų prieskonių. Bet kokį receptą juk galima pritaikyti savo skoniui.

  3. Silas

    Ėėė, mūsų šeimai iškilo klausimas. O kaip tu ją kočiojai ir kokį gamtos stichijos srities burtą panaudojai, kad pavyko ją plonai iškočiot?
    Mums (che che) bent jau kuo ilgiau bandai jai suteikti norimą formą, tuo sunkiau sekasi ją suvaldyti. Miltų kiekį drastiškai padidinai?

  4. Silas

    p.s. malonu kad patiko :)

  5. Dovilė

    Ne drastiškai, bet šiek tiek padidinau. Pradžioje lipo kaip už pinigus. Bandžiau visaip mėtyti tarp rankų, dar leidau padžiūti, kol sutarkavau sūrį bei paklojau popierių į skardą. Stalą gausiai pabarsčiau miltais. Truputį vis suplodama, pakočiodama tešlos gabalą varčiau ir sukiojau po miltus. Galiausiai tešla gavosi sąlyginai kieta, bet leidosi sutvarkoma. Tačiau kitą kartą bandysiu minkštesnį – originalų – variantą.

  6. Silas

    O mes (ir kodėl aš vis rašau mes?:) ) kitą kartą pabandysim tavąjį variantą

  7. Dovilė

    Tiesa, barstymui naudojau puskietį sūrį ir galvoju, kad gal verta naudoti ir pilnai kietą, pvz., Džiugą – jo galima įsigyti ir jau smulkiai tarkuoto.

  8. Silas

    O “įdarui” kokį naudojai?

  9. Dovilė

    Tą patį puskietį, bet kieto į vidų dėti nebūčiau linkusi.
    O jūs (žinau, kodėl vis rašai mes ;)) nesate bandę į pyragą dėti dar kokių bazilikų ar pievagrybių?

  10. Silas

    Kaip įdarą – ne, bet kaip matei kartais darome picą, tešlą naudodami kaip pagrindą, tai ant jo dedame viską kas tik šauna į galvą.

    Irgi skanu

  11. svecias

    as cia biski ne i tema ;) bet gal zinot koki gera recepta lydekai paruosti ;)

  12. Dovilė

    Prisipažįstu, truputį vengiu žuvies, todėl neturiu ką rekomenduoti.

  13. KaVeikti

    niam. gerai taip kartais pakeisti keptą duonytę.

Leave a Reply