Svogūnų sausainiai

Šią savaitę išbandžiau Svogūnų sausainius pagal Madam Audronės receptą. Visai neblogai pavyko. Tiesa, prie arbatos jie nelabai tinkami. Geriau vartoti su alumi.

Pradžiai nusilupau tris svogūnus.

Tuomet juos sutarkavau. Turintiems elektrinę bulvių tarką, šiame etape siūlau ja ir pasinaudoti. Blakstienų tušas nuo žandų nuvalomas nesunkiai, bet įspūdžiai išlieka ilgam.

Supyliau ant gautos svogūnų masės miltus. Kiek supyliau nežinau, nes matavimo indą buvau pamiršusi pas tėvus. Pagal receptą, reikėtų 600 g miltų.

Sutarkavau 250 g margarino. Esu įsitikinusi, jog geriau pirkti specialiai kepimui skirtą margariną.

Supyliau actą (naudojau baltųjų vynuogių actą) ir druską. Išminkiau. Tai padaryti nebuvo labai paprasta ir malonu. Tie kylantys miltų debesys, riebus margarinas ir tarp pirštų trykštanti svogūnų masė..

Tuomet tešlą iškočiojau ir stikline išspaudžiau skrituliukus. Visą tai daryti geriausia ant miltais pabarstytos lentos ar stalo. Dažnai verta ir kočėlą apvolioti miltais. O jei tešla limpa labai, gal verta į ją įdėti daugiau miltų. Ypač, jei matuojate juos iš akis, kaip aš.. Skrituliukai turėtų būti iki 0,5 cm storio. Šiems sausainiams storis nėra toks svarbus, kaip, tarkim, žagarėliams.

Skrituliukus į skardą sudėjau ant kepimo popieriaus, patepto tuo pačiu margarinu. Bet pačių sausainių sudėtyje yra tiek riebalų, kad tepti popieriaus jau nebūtina. Kepiau nežinomo karštumo orkaitėje 15-20 minučių. Karšti sausainiai gal kiek skanesni, nei ataušę.

Posted in

5 responses to “Svogūnų sausainiai”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/shiny/'>shiny</a>

    nu cia kazkaip jau labai originaliai ir savotiskai viskas. bent manes tai neitikinai pabandyt paciai pasigamint ((:

  2. Dovilė

    Mano pačios nuostabai šitie sausainiai bendradarbiams irgi patiko. Bet tai toli gražu nereiškia, kad patiks visiems.

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Pas draugę esu tokių ragavusi, bet skonis manęs nesužavėjo

  4. vilma

    o kiek acto…

  5. Dovilė

    1 šaukštelis acto.

Leave a Reply