Tamale pyragas

Štai be tokių pyragų mano gyvenimas būtų galutinai vienspalvis. Ne apie gėjus aš čia. Apie aštrius pojūčius. Lėkštėje.

Ingredientai

Pasiruošti ingredientai:

  • 0,5 kg maltos jautienos
  • 200 g (pusė didelės skardinės) konservuotų pomidorų be odelių
  • 0,5 stiklinės juodų alyvuogių be kauliukų
  • skiltelė česnako, sutrinta
  • 1 a. š. kmynų
  • 0,5 a. š. cinamono
  • 2 š. čili pipirų (saugantiems savo skrandžius, siūlau naudoti pusę nurodytos dozės)
  • 1 a. š. druskos
  • žiupsnelis mairūno ir raudonėlio, pasmulkintas

Kepate

Mėsą apkepame iki rudumo. Suverčiame visus ingredientus iš ankstesnės nuotraukos.

Kepate

Pomidorus pamaigome iki susmulkinimo, išmaišome. Kepame 15 min. Tai bus įdaras.

Tešla bjaurybė

Imamės tešlos. Sunaudojame tam 2 puodelius kukurūzų miltų, 4 puodelius vandens, 1 a. š. druskos. Minėtus ingredientus supilame į puodą, užverdame ir kaitiname iki sutirštės. Būtina nuolat maišyti. Vos ištraukus šaukštą tešla prisvyla.

Jai būnant maždaug poskystės bulvių košės konsistencijos, sudėjau 4 š. sviesto. Kai jis tvarkingai išsilydė, supyliau plaktą kiaušinį. Maišome sąžiningai, kad kuo mažiau gniutulų liktų.

Tešla

Pusė tešlos krečiama į sviestu išmozotą skardą. Pagal galimybes išlyginame ją visame skardos paviršiuje. Jei šaukštas labai limpa – sušlapinkite jį vandeniu.

Įdaras

Antru sluoksniu dedame įdarą. Paskleidžiame daugmaž visame plotyje. Beje, dėdama pirmą sluoksnį, stengiausi kiek pakelti tešlos kraštus – man taip gražiau ir iškepusį pyragą iš skardos išimti lengviau.

Paruoštas kepimui

Štai tokį didelį blyną dedame į jau įkaitintą orkaitę.

Iškepęs

Kepiau žemoje – vidutinio aukščio ugnyje apie pusvalandį.

Pyragas

Mėgstu tokius patiekalus. Bet su šituo dar ne viskas gerai – man jo tešlos sluoksnis nepatiko. Gavosi per storas ir nepakankamai traškus. Žodžiu, kiek kitokio tikėjausi.

Ploniau tešlos iškloti tiesiog nepavyko – per tiršta. Ir abu bandytus kartus tas pats. Spėju, jog galėjau ją šiek tiek pervirti.

Originalus receptas – Receptainėje.

Posted in

8 responses to “Tamale pyragas”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Esu kažkada kepus tamale, bet pagal kitokį receptą, tai labai skanus gavosi ir padas visiškai kitoks gavosi. Verdant man taip gumulais nesumėtė. Reiks paieškot to recepto ir pabandyt dar pasigamint.

  2. Zinai, kaip

    man irgi nelabai padai patinka. Kutenk juos, glostyk, kociok. Geriausia – kuo plonesni – tuo lengviau kramtosi. Is virsaus irgi tas pats. Zinai, Dovile, juk viskas jau isvirta ir apkepta, kodel nori dar viska troskinti? Tam skirti puodai ir greitpuodziai. Jei kisi i orkaite (tik karsta) – trumpam ir garo ventiliacja. Tada apskrus ir pakrasteliai, ir padeliai. O vidus liks kaip buve. Bet jei jau pomidorai issilyde, tai turbut iskepe ;)

  3. Dovilė

    to Forelle:
    Tai aš ir pamaniau, kad su tešlos virimu susimoviau. Ne pasaulio pabaiga – kada nors juk pavyks.

    Saule, mano praktiškai antikvarinės viryklės orkaitėje vienintelė įmanoma ventiliacija – kai atidarai jos dureles.

  4. Anonymous

    Kadangi kaip ir meksikietiškas patiekalas, tai mano galva labiau tiktų kuminai o ne kmynai. Bet ačiū už idėją.

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/KaVeikti/'>KaVeikti</a>

    Sorry už gal kvailą klasuimą, bet kas yra "tamale"?
    Įdomus man toks šis patiekalas… O pvz picą primena? ar tik taip atrodo?:)

  6. Dovilė

    Tamale pyragas – tik viena iš tamale versijų. Picos neprimena visiškai. Šiek tiek info apie tamale – http://en.wikipedia.org/wiki/Tamale

  7. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/nemobiliakas/'>nemobiliakas</a>

    Koks puikus tinklaraštis. reiks užsukti dažniau, paieškoti idėjų, kaip nustebintį mylymąją ;)

  8. Robertas

    O koki padaziuka prie sito pyrago galima butu priderinti

Leave a Reply