Tinginio klasika

Išprovokavote – gaminu tinginį.

Imu porą pakelių sausainių ir valandėlei sėdu prie televizoriaus. Rekomenduoju rinktis trapesnius – nuo kietų sausainių skauda pirštus. Hmm. Niekad nelaikiau savęs baltaranke.

Pagarba gamintojui už tokį kondensuoto pieno skardinės atidarymą. Naudoju saldintą pieną.

Daug kakavos ir truputį krakmolo. Kitaip – kakavos pagal skonį, o krakmolo – kad tinginys greičiau ir tvirčiau sustingtų. Kai kurie pirmiau apvolioja sausus sausainius kakavoje ir tik tuomet pila pieną. Kadangi kakavą naudoju labiau dėl spalvos, nei skoninių savybių, tai įmaišau ją jau po kondensuoto pieno.

Būkite kruopštūs laužydami sausainius. Patikrinkite ar tikrai visus susmulkinote. Rasti porą sveikų, jau pradėjus maišyti visą marmalą, – anokia pramoga.

Atsiriekiu gabalą folijos. Krečiu ant jos sausainių masę, susuku ir užlankstau glus. Dedame šitą dešrą kelioms valandoms į šaldytuvą. Vaikystėje maždaug kas 10 min lįsdavau į šaldytuvą patikrinti – o gal jau?

Plona folija, iš tiesų, nėra pati tinkamiausia vyniojimui priemonė – krapštoma nuo tinginio ji plyšta tokiais mažais, gražiais blizgučiais. Geriau naudoti polietileninį maišelį. Ypač tinka storesni – ne tie iš parduotuvės daržovių skyriaus. Aš tai prisiminiau vos baigusi vynioti tinginį į foliją. Tai ne daug ir pavėlavau.

Maždaug taip jis atrodo gatavas. Ryte paskubomis supjaustytas dideliais gabalais.

Posted in

13 responses to “Tinginio klasika”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Skaniai atrodo, jau seilė tįsta bežiūrint :D Reiks pabandyti pagal tavo receptą ir dar pagal vieną rastą, kuriame kondensuotas pienas pakaitinamas ir tada užpilamas.

  2. Vaidas Zilionis

    niam niam

  3. velijura

    aha, neblogai. tik aš kažką anksčiau darydavau su lydytu sviestu ??? dar plius be visu kitų ingredientų.

  4. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Forelle/'>Forelle</a>

    Turbūt darydavai taip kaip aš: pienas, sviestas, kakava, cukrus, viską pakaitinam ir ant sausainių. Ar kitokį receptą žinai?

  5. ake

    as tai kondesuota piena+sviesta+kakava kaitinu, tada sausainius jame skandinu. ir nors toks istizes ir ne pats graziausias gaunasi, bet dieve dieve kokia ta mase skani.

  6. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/emar/'>emar</a>

    Bandžiau kažkada gaminti tinginį… Kažką ten užviriau, ir sausainiukus laužiau, žinoma, kad masė pradėjo tirštėti greičiau nei man reikėjo…. Tai buvo pirmas ir paskutinis mano tinginys. Nekulinarė.

  7. Praktikuojantiskulinaras

    Aciu uz iliustruota tinginio recepta :)

    Dabar jau yra ir kakavinis kondensuotas pienas, tai atsirai kakavos ir nebereikia :)

    O kiek to krakmolo, 2 pakeliam sausainiu ?

  8. imbierine

    Kai darau tingini, kondensuota piena kaitinu su kakava (bet ne iki virimo), susmulkinu sausainiukus, dziovintus vaisius,dedu glaiudytu saulegrazu arba maza sauja smulkintu riesutuku (galima kavamaleje). Tada koki puoda ar tortine iskloju politileniniu maiseliu, supilu visa ta mase, uzlankstau maiselio galus, prispaudziu kokiu dangciu. Ryte toks skanumelis prie kavos!!!! ir nereikia jokio krakmolo…

  9. Dovilė

    Krakmolo visai simboliškai – iki dviejų šaukštų. Gali ir iš viso nedėti. Jis čia vis iš to mano skubėjimo ir tingėjimo atsirado ;)

    Kakavinius ir karamelinius kondensuotus pienus jau nužiūrinėjau. Kyla smalsumas išbandyti ir su jais. Gal kada nors ;)

    Įdomus variantas su papildomais ingredientais. Nesu džiovintų vaisių gaminiuose mėgėja, bet riešutai ir saulėgrąžos visai neblogai skamba. Tai jau išeina už mano tinginio suvokimo ribų, tačiau variantas vertas dėmesio.

  10. Laurita

    as tai tinginio niekada nesu dariusi su kondensuotu pienu..paprasciau ji padaryti su "rududu"

  11. Dovilė

    Aha, aš irgi girdėjau kažką apie kaitinimus, sviestą ir dar velniai žino ką. Čia yra visiško tinginio gaminys ;) – naudojami tik tie ingredientai ir procesai, be kurių apsieiti jau nebeįmanoma. Be to, tinginys pakankamai kaloringas ir be sviesto.

  12. asdffghjjk

    seip visai nieko

  13. Siggy

    Aš tai ne kondensuotą pieną naudoju,o ,,Rududu” jeigu jau gaminu ;]

Leave a Reply