Trinta brokolių, porų ir mėlyno pelėsinio sūrio sriuba

Sėdėjau vakar bėgančia nosimi prie kompo ir bijojau susirgti. Ne kiek todėl, kad nemėgstu sirgti, kiek todėl, kad šiandien važiuojame į Kalėdų mugę Diuseldorfe. Labai laukiau. Labai mėgstu kur nors važiuoti.

O virtuvėje, spintelėje laukė brokolis. Niekad anksčiau ne tik neviriau, bet gal net nebuvau ragavusi brokolių sriubos. Bet kažką išbūriau. Sriuba gavosi atitinkanti vakaro nuotaiką – prevencija visoms sezono ligoms. Prieš pasimatymą valgyti nevertėtų – po tokios sriubos pabučiuota varlė princu gali ir nebepavirsti.

Brokolio galvą, nemažą, nuploviau ir nupjausčiau žiedynus. Jo kotą irgi viriau, kad atiduotų visą gerą, ką turi.

Dar pasipainiojo bulvė. Nulupau, pasmulkinau. Vienišai morkai artėjo deadline’as. Irgi išviriau. Poro žalią uodegą sultiniui sunaudojau. Jei būčiau radusi namuose juodų pipirų žirneliais, būčiau gal irgi panaudojusi.

Daržoves suverčiau į jau užvirusį vandenį. O to vandens buvo tiek, kad daržovių jis neapsėmė. Kai jos bišk suminkštėjo, tuomet jas beveik apsėmė. Jei kartosiu, manau, pjaustysiu brokolius smulkiau, bei pilsiu vandens dar truputį mažiau, kad sriuba tirštesnė būtų.

Viriau gerų 20 minučių. Tuomet šakute išrankiojau poro lapus, brokolio kotą.

Likusių suplanuotų ingredientų neviriau. Tai buvo poro baltesnės dalies mirtinas kiekis, česnako dvi skiltelės, paskutinės petražolės iš vazono, ~120 g daniško mėlyno pelėsinio sūrio. Tiesiog suverčiau į puodą.

Puode visa tai atrodė nelabai simpatiškai. Įbėriau druskos. Nedaug, nes sūris jau yra sūrus. Ir maltų juodųjų pipirų. Ne tiek, kiek negaila, bet tiek, kad jaustųsi. Ką dar galbūt būčiau bandžiusi, jei būčiau ką nors turėjusi, – kvepiančiuosius pipirus ir muskato riešutą.

Sutryniau blenderiu. Gana greitai ir daugiau nieko nedėjau, tai pakartotinai nebešildžiau.

Gerulė tokia gavosi. Kvape ir pirmame skonyje pelėsinis sūris pridengia visą svogūninį-česnakinį reikalą. Bet ties puse šaukšto liežuvio paviršius pajaučia antigripinį užtaisą. Šįryt, galvodama apie bendrakeleivius, su kuriais automobilyje praleisime bent penkias valandas, pusryčius pasirinkau švelnesnius.

Posted in

5 responses to “Trinta brokolių, porų ir mėlyno pelėsinio sūrio sriuba”

  1. Žinai, Dovile,

    trintos sriubos pačios skaniausios. Iš visų sriubų. Čia visų ingredientų kiekį galima pasirinkti pagal skonį. Sriuba – ne steikas, kur yra tik trys variantai. Bet yra kitas dalykas – sūris tai niekada netrinamas! O ypač supelijęs.

  2. Arnoldas

    Ačiū, buvo tikrsi skanu!

  3. L-inga

    Šitos sriubos negaminsiu, nes kasdien darbe ją turiu ragauti(dirbu sriubų fabrike). Labai įdomus skonis. O apie trintas sriubas galiu pasakyti- tokios Anglijoje yra valgomos dažniausiai. Ypač visi mėgsta morkų ir kalendros kreminę sriuba.

  4. Dalia

    reikes isbandyti. vakar viriau pertrintu brokoliu sriuba su kalakutiena:
    http://www.bodyrock.tv/2011/01/28/broccoli-cream-turkey-breast-soup/

    (iskart atsiprasau, nenoriu nieko reklamuoti)

    bet tikrai nuostabi sriubyte. labai rekomenduoju isbandyti. plius bent jau man buvo visiskai nauja ideja naudoti zalias morkas su graikiniais riesutais.
    tikrai rekomenduoju pabandyti.

  5. Laurita

    Laaabai laaabai skanu ! Pirma karta dariau tokio tipo sriuba, ir viskas ciki pavyko :) aciu labai :)

Leave a Reply