Trinta voveraičių – bulvių sriuba

Iš tikrųjų seniai taip didžiavausi kokiu nors gaminiu, kaip šia sriuba. Sugalvojau ją popiečio pogulio metu. Skonis puikus.

Pradėjau nuo galo. Pasipjausčiau kubeliais tris riekes elementaraus batono.

Pakepiau ant sviesto.

Atidėjau į šalį. Keptuvė atiduodama kitiems produktams.

Supjausčiau vieną svogūną. Nepersistengiau smulkindama, nes vis tiek ketinau sriubą trinti.

Radau šaldytuve likutį šalto rūkymo šoninės. Supjausčiau ir ją.

Supjausčiau keturias nemenkas bulves.

Ir meine liebling voveraitės. Stambesnes truputį papjausčiau. Tuo savo grybų išteklius kuriam laikui ir pabaigiau.

Visą tą pjaustinį suverčiau į keptuvę. Believe me, koks aromatas. Šoninė, svogūnai, grybai. Sąžiningai, sudvejojau, velniam man ta sriuba, jei jau dabar galiu skaniai pavalgyti.

Paraškiau nuo palangės raudonėlio. Keletą lapelių atidėjau sriubos papuošimui, visa kita – supjausčiau ir į keptuvę. Dar įdėjau druskos.

Tvarkingai sukepęs marmalas paruoštas sriubai.

Užviriau pusę puodo vandens, įdėjau šaukštą vištienos sultinio, suverčiau į jį kepinį.

Paviriau gal dešimt minučių. Ne daugiau.

Nukėlusi sutryniau blenderiu.

Į paruoštą sriubą įbėriau pirmu punktu pasiruoštų apkepto batono gabalėlių. Gal ir gražiau būtų, jei jie būtų truputį smulkesni. Šaukštas grietinės. Bet skanu ir be jos.

Posted in

6 responses to “Trinta voveraičių – bulvių sriuba”

  1. <em>Vovere</em>

    kur gauni voveraiciu?pati grybauji?as turguj nenoriu pirkti,nes itariu,kad jos is gudijos,o gal net ukrainos.pilna vakaru europa lietuvisku grybu,o tai reiskia,kad jie supirkinejami ne tik lietuvoj.

  2. Dovilė

    Nors ne pati grybauju, bet maniškės tikrai iš lietuviško miško. Žinau net prie kokio ežero augo.

    Verta pasiklausinėti, gal tėvai mėgsta grybauti, gal sodo kaimynai kartais turi šito gero, gal seneliai kaime randa laiko pasivaikščioti pamiškėmis. Manau, įmanoma voveraičių įsigyti ne tik turguje. Galiausiai, ko gi pačiai kokį savaitgalį nepamindžioti samanų?

    Beje, aš irgi jaučiu antipatiją lenkiškiems vaisiams/daržovėms ir, kai kelis kartus lankiausi Kalvarijų turguje, labai stengiausi atspėti, kurie iš jų yra tikrai lietuviški. Bet štai tūlai paaiškinti, kuo lenkiški yra blogesni, negaliu.

  3. Kite

    Nerealiai skani sriuba! Snd gaminau, visai seimai patiko, niam niam :)

  4. mantozhke

    Vo čia tai sriubikė, niami niami :) tik aš bulves tiesiai į puodą suverčiau, kad būtų greičiau ;) ir šoninės dėjau žymiai daugiau, nepamaišė :) o skrebučių iš trijų riekelių man pasirodė mažokai (labai jau mėgstu) tai supjausčiau abu kampus batono ir dar keturias riekeles :D :D

  5. Egle

    kooooks skanumynas !
    aciu uz receptuka :)

  6. Keitė

    Super! Šiandien pagaminau – visai šeimai patiko! Ačiū už receptą. ;)

Leave a Reply