Vilma pristato mano mėgstamo virtuvės herojaus Oliverio griliažinius triufelius. Receptas dalyvauja geriausio deserto konkurse, remiamame geriausio knygyno internete.
.
Reikės:
- 450 g juodo šokolado (70-80% ),
- 400 g cukraus,
- 8-9 šaukštų vandens,
- 200g lazdyno riešutų be luobelės,
- 280 ml grietinėlės.
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis. Suberti į karamelę riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą, pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings, sumalti kombaine į triufelius.
Grietinėlę pilti į ištirpusį šokoladą, išmaišyti, sudėti griliažo trupinius, išmaišyti. Masę padėtį į šaldytuvą, kad atauštų. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade ir riešutų trupiniuose.
Bandau užbėgti keliems klausimams už akių, todėl atsakau, kad šokolado gabaliukai gaminami peiliu ant lentutės, o nuo riešutų odelė gana lengvai (bet ne be pastangų ;-)) atsilupa juos pakepinus sausoje keptuvėje.
[…] kas gali pasivadinti smaližiais, šioms dienomis galima atrasti nemažai receptų: triufeliai, naminiai ledai, keksiukai ir […]