Troškintos daržovės su medžiotojais

Toks gana paprastas ir pakankamai teisingas patiekalas. Nors gal teisingas jis tik man, o visoki maisto derintojai jame matytų rūkytą mėsą su bulvėm. Na, ir pasprinkit. Man skanu.

Ingredientai cieli

Naudojame:

  • Medžiotojų dešreles (čia Tarybinės),
  • saliero šaknį,
  • keletą bulvių,
  • porą,
  • dvi morkas,
  • petražolių,
  • sultinio (čia vištienos).

Ingredientai raikyti

Visas daržoves supjaustome joms priderančiomis formomis. Porą tik ne visą – žalią uodegą atidėkite kokiai sriubai.

Ingredientai keptuvėje

Pirmiausia į keptuvę keliauja saliero šaknis, bulvės ir morkos. Nepervertinkite savo keptuvės galimybių – gali būti nepatogu maišyti ir nelinksma rinkti daržoves nuo grindų.

Įpilame vandens, įberiame sultinio, uždengiame, kepame. Pamaišydami. Gal 10 minučių. Paragaukite – daržovės beveik iškepę, bet dar ne visai minkštos.

Ingredientai po dangčiu

Pareina poras ir petražolės. Druska, pipirai. Dešrelės. Poro nekaitinkite ilgiau nei 10 min – sako, pasidaro kartus. O dešrelėms irgi tik sušilti reikia.

Ingredientai, tinkami valgyt

Ir kvapas toks teisingas. Skanaus.

Posted in

8 responses to “Troškintos daržovės su medžiotojais”

  1. Miela Dovile,

    tavo receptas visai teisingas, o gaminys skanus. Tik norėjau nusistebėti jo gaminimo vieta. Nezinau, ar sveciu per daug atvyksta, ar kelioms dienoms i prieki gamini, bet kam toki kieki maisto sugrusti i vidutinio dydzio keptuve. Juk gal verta tokiu atveju pirkti didesne? Nors is tikruju maistas sveikesnis ne troskinant keptuveje, bet puode. Ne butinai greitpuodyje. O rukyta desrele lygiai tiek pat rukyta derinant su bulve, kiek ir su kiausinine. As manau – bele skanu

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/troy/'>troy</a>

    Mane erzina tarybinės dešrelės. Ar koks fantastas pamena pilnus dešrų prekystalius tarybinias laikais? Eilinis marketingistų kliedalas.

  3. Anonymous

    As is principo neperku "tarybiniu" desreliu ir pan. "tarybiniu" gaminiu, ja, ja, del manes jie nebankrutuos, bet kai pagalvoji, kad lietuviai prie Laptevu juros tikrai kitokius tarybinius "patiekalus" valge, kazkaip uzsinori, kad tie "tarybiniu" laiku garbintojai patys pabutu Sibire, kazi ar tada jiems kiltu tiek sentimentu. Dovile, as cia tikrai ne apie tave:)

  4. lashiuke

    Atrodo, tai labai skaniai. Turbūt bandysiu savaitgalį pasilepint. ;) Tik va, dešreles tai velnias jį žino kokias rasiu pas save Italijoj. Retokai jas perku. :)

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/qemm/'>qemm</a>

    nu skaityk jau vien nuo vaizdo paspringau :)

  6. Anonymous

    Sojos baltymai, kas tas yr? Supratau, kad tai blogis, bet why?

  7. Dovilė

    Tąkart gaminta buvo dviem valgytojams. Bet kad ir šiaip gaminti po mažai man sunkiai sekasi.
    Kuo skiriasi sveikumas troškinus puode ir keptuvėje, neturiu supratimo. Ir kaip tai įtariu, jog tas skirtumas toks labai nežymus.

    Marketingistų ne kliedalas, o išnaudojimas pirkėjų silpnybių. Yra gal kas jaučia nostalgiją socializmui arba sapnuoja tarybinių laikų, tegu ir negausias dešras, bet mažiau prikimštas "vitamino" E. Tai jiems tos "tarybinės" prekės ir pakišamos. Ir asociacijos čia vargiai ar gali būti kiekybinės.

  8. Dovilė

    Na, man tarybiniai laikai sentimentų kelti negali, nes tuomet dar gyvenau pakankamai nerūpestingai ne dėl laikmečio, o dėl savo amžiaus. Tai čia viena. Antra – iš principo nepritariu tokiai santvarkai.

    O dešreles, kaip ir daugelį mėsos gaminių, renkuosi pagal sudėtį – sojos baltymai man siaubą kelia. Tiesa, šiuo atveju prieš sudėtį dar ieškojau pavadinimo "Medžiotojų". Tokios buvo dviejų gamintojų.

Leave a Reply