34 responses to “Vanilinis varškės tortas”

  1. Eimantas

    Turi dar namie? Galima užsukti pasivaišinti? .)

  2. Dovilė

    Ot neatidus skaitytojas. Gi ne aš gaminau ;)

  3. Vaza

    800 gr minkšto ar kreminio sūriaus (varškės) – tai galiu jamti paprastą varškę?

    250gr mascarpone sūriaus – jo yra mūsuose?

    Ačiū

  4. Dovilė

    Mascarponės Lietuvoje tikrai yra. Tik ieškoti gal reikia didelėse parduotuvėse. Būna indeliuose, prie sūrių.

    Jei naudoji varškę, ją gal pertrinti reikia. Kad gumuliukų neliktų.

  5. Kaimietė

    Labai skaniai atrodo, gavus produktų smalsu pasigaminti, bet ta SŪRIAUS MASĖ labai man ausį ir akį rėžia… O gal dabar čia iš dabartinės lietuvių kalbos aruodų pasemtas tas žodis. Jeigu “sūris”, tai sūrio, sūriui ir t.t. Atsiprašau, jeigu įžeidžiau…

  6. Alla

    nemanau kad varškė tiks, nebent kokia kreminė. Jop, kaimietė, neteisingai parašiau o Dovilė ir praleido :D Londone LT kalbos išvis nenaudoju… jau ir pamiršt pradėjau.

  7. Dovilė

    Aš, pasirodo, neteisingai supratau tą varškę skliausteliuose – palaikiau ją galimu pakaitalu nesant minkšto ar kreminio sūrio. O dabar, kaip suprantu, turėtas omenyje varškės sūris?

    Aš galiu prikabinti vieną nosinę ir padėti vieną kablelį. “Sūrių” užskaitau kaip asmeninio stiliaus raiškos priemonę ir netaisau. Nebent bus atskiras Allos pageidavimas, kad tai padaryčiau ;)
    Aš gi ir pati rašau tik vidutiniškai taisyklingai. Ir tai yra todėl, kad kai kurie netaisyklingi ar nevartotini žodžiai man leidžia tiksliau arba smagiau, arba dar kaip nors geriau išreikšti savo mintį.

  8. Alla

    na aš va dabar sėdžiu valgau ir galvoju tikrai vietoj 200gr tos kreminės varškės (supraskit, ji yra tikras kremas, o ne varškės sūrelio konsistencijos) galima buvo pakeisti 200gr pertrintos tikrosios LT varškės, priduoti reljefo. O šiaip man labai sunku jums patarti, nes nelabai atsimenu kas ten būna LT :D Bet tikriausiai jo, varškės sūris… nors aš jį prisimenu kaip sūrio gabalą… ar čia apie tą, kur su žėlė būna?

    o dėl tų klaidų, tai whatever, vistiek visi suprato :)

  9. Dovilė

    Hmm.. tas su žele tai pats toks beveik želė. Varškės sūris yra kietesnis, irgi baltas ir dažniausiai būna beveik trikampės paplokščios formos. http://pragarovirtuve.lt/varskes-suris-prie-alaus/543/ – žr. pirmą nuotrauką.
    Pasižiūrėjau pati ir pagalvojau, kad jis čia visiškai netinka – kvailystę parašiau ankstesniame komentare. Varškės sūrelis prie jo – beveik kremas ;)
    Kaip ir nežinau varškinio atitinkamo produkto. Kažkokių dar panašios į maskarponę konsistencijos sūrių yra, bet negausiai ir dar nebandžiau, ir net pavadinimų neatsimenu.
    Tai jau būtų eksperimentinis reikalas – vieną kartą su trinta varške, kitą kartą su kokiu nors įmanomu išmaišyti sūriu.

  10. DonataLT

    Žiūriu į tą paskutinę nuotrauką ir net silpna darosi, kaip noriu. Cheescake’as – mano silpnybių silpnybė…
    Šiaip Lietuvoj galima kaip cream cheese pirkti philadelphia cheese. Tikrai mačiau kažkuriam dideliam supermarkete. Kaina maža nebuvo.

  11. Alla

    philadelhia ir čia yra vienas brangiausių. šiaip rimtai pieno žvaigždžių varškės sūrelis tiks, vanilinis. mano mėgstamiausias.

  12. Vaza

    Nesupratau, tai prie kokio “konkliužino” priėjom? Varškės sūrelis, tai čia tas, kur šokoladiniu paviršium? Tik paieškot be šokoladinio paviršiaus?

  13. Dovilė

    Būna varškės sūreliai tokie didesni, nei tie šokoladu glaistyti. Po 100 ir 200 g. Maždaug taip atrodantys – http://pragarovirtuve.lt/varskes-sureliai/310/

  14. Jorūnė

    Iš savo cheese cake’ų valgymo ir gaminimo patirties galiu pasakyt, kad tinka praktiškai visi varškės desertai, kurie yra smulkiai pertrinti. Grūdėtos varškės desertai netinka, net jei juos pertrini su blenderiu, visvien grūdeliai jaučiasi. Galima dėt ir paprastą varškę, tik reiktų rinktis tokią, kuri gabaliukais pakuojama (labiau vienalytė masė), o ne ta, kur maišeliuose.
    Dar pamąsčiau, kad labai tiktų iš šokoladinių selgos sausainių pagrindą daryt.

  15. Alla

    Dovile, aaa… mano mylimi sūreliai. Dabar naktim sapnuosiu. Čia tokių nėra, o namo tik Kalėdų…

    Jorūne, tada ir cheesecake reikia šokoladinį, o šiaip tokių atvėju geriau pirktis – Sainsbury’s Taste the difference šokoladinis nerealus tiesiog. Savo gimtadieniui pirkau. Bet kiek atsimenu jus Sainsbury’s neturit… gera parduotuvė.

  16. Ada

    Tą varškės kremą labai paprasta pasidaryti. Tereikia mikseriu gerai suplakti nerupią varškę, galima su trupučiu pieno.

  17. lorencapelegrini

    pyragas gaunasi be galo skanus, bet kodėl man jis vėsdamas sukrenta?

  18. Alla

    lorencapelegrinim nžn, gal be vandens gaminai? man nesukrito nors ir pirmas kartas gaminimo buvo.

  19. lorencapelegrini

    tikrai dariau be vandens. nes nelabai aišku buvo, kur jį naudoti.

  20. Sapnininkas

    Mmmmmm… koks skanėstas ;)

Leave a Reply