Varškės-braškių pyragas su grietinėle

Vengdama ilgo ir kankinančio sprendimo, kurį pyragą gaminti, priėmimo proceso, susiruošiau gaminti pagal abu turėtus receptus.

Šitam naudojame skardą, kurioje, bent jau aš, esu įpratusi matyti kūgelį. Tokį su iš apačios paklotomis šoninės juostelėmis.

Skardą truputį patepame svistu, tiksliau – kepimui skirtu margarinu.

Tešlą ruošiame iš 75 g lydyto sviesto, ¼ puodelio cukraus, 1 kiaušinio, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 5 rimtų šaukštų avižinių dribsnių, ½ puodelio kvietinių miltų. Gerai išmaišome.

Tešlą suverčiame į skardą, išlyginame, užkamšome skardos viršų folija. Dedame į įkaitintą orkaitę. Jei jūsų orkaitė atitinka šio amžiaus buitinės technikos reikalavimus, tikriausiai galėsite pareguliuoti temperatūrą iki 225 °C. Kepame 15 – 20 minučių.

Nulukštename foliją ir paliekame pyrago pagrindą atvėsti. Gauname ne itin apetitingai atrodančią bulką. Nieko, paslėpsime po antru sluoksniu.

Pasiruošiame braškes. Klasikinis pjaustymas per pusę.

Pertriname 200 g varškės bei atsimatuojame ~20 šaukštų cukraus pudros.

Grietinėlė – dalykas riebus. Naudojame 35 proc. riebumo. 200 g. Plakame mikseriu.

Į išplaktą grietinėlę sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame cukraus pudrą. Išmaišome.

Šita mase aptepame jau atvėsusį pyrago pagrindą. Esu tikra, kad braškėmis jį papuošite gražiau, nei pavyko man. Nieko, kitą kartą ir mano atrodys padoriai – practice makes perfect.

Į šaldytuvą. Valgysim rytoj.

Rytoj pyragas atrodė visai neblogai. Ir skonis padorus. Labai priekabūs galėtų sakyti, kad pagrindas sausokas ar dar ką, bet realiai šiam nenutiko nieko blogo. Jis greičiau įvardintinas kaip truputį traškus dėl avižinių dribsnių tešloje. Kaip ten bebūtų, kolegos pyragą įvertino labai teigiamai.

Editai ir kitiems – sėkmės bandant šį receptą.

Posted in

9 responses to “Varškės-braškių pyragas su grietinėle”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Edita15min/'>Edita15min</a>

    Ačiū, Dovile, tu nuostabi! :)

    Pasirinksiu šį variantą, mat labai nemėgstu želės, tai atrodo, kad ir visi kiti jos nemėgsta. Ką gis, laukiam vakaro ir į darbą! :)

  2. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Slave/'>Slave</a>

    Ar galima tikėtis kokio pyrago blogerių susitikimo proga? :D

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Slave/'>Slave</a>

    Ech :D~

  4. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Roota/'>Roota</a>

    Na siaip tai esu visiska tamsuole virtuves reikaluose, bet kazkaip paziurejau i tas braskes. Gi grazu ir ne tai jau sunku. Gi gal ir man reiks pasiryzti :)

  5. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Edita15min/'>Edita15min</a>

    kaip dažniausiai būna, pridėjau daugiau cukraus, mažiau sviesto, daug daugiau varškės ir braškių ir dar dabar pirštus laižausi kaip skanu :)

    niam

    jaučiu kartosiu :)

  6. Dovilė

    Man kaip tik smalsu buvo, kaip pavyko :)

    Džiugu, kad atradai sau tinkamiausias proporcijas :)

  7. Dovilė

    Nenorėčiau skatinti tokių vilčių ;) Nelabai norėčiau tokį dalyką ir vežti keletą valandų saulėtą birželio dieną.

  8. Siggy

    O būtina per naktį laikyti jo?

  9. Adele

    As sulauzytus sausainius ar biskvita uzpilu varskes ir saldaus kondensuoto pieno su Sahnesteif misiniu. Ant virsaus isdelioju braskes ir uzpilu Tortengus.

Leave a Reply