Ir užsimaniau spurgų. Nu bet taip labai, kad net negaliu..
Ilgai neieškojusi, receptą radau pas Forelle. Atitiko reikalavimus: mažai ingredientų, greitai, be razinų. Susirinkau produktus, atsiraitojau rankoves – tuoj turėsiu tas velnio spurgas. Proporcijas beveik išlaikiau.
3 pakeliai varškės (viso 540 g). Sutrinta šakute.
5 kiaušiniai. Vištos.
~10 šaukštų cukraus, iš akies vanilinio cukraus, iš akies kepimo miltelių, kažkiek, min 20 šaukštų miltų.
Kadangi tešla ne iš karto gavosi pakankamai tiršta spurgų ar bet ko kito formavimui, vis pridėdama miltų, jų skaičių šaukštais ir pamečiau.
Galiausiai “kietos” tešlos ir nepadariau. Kad formuodama spurgeles neišsimozočiau varške iki alkūnių, pasinaudojau papildoma lėkšte su vandeniu. Spurgas formavau šlapiu šaukštuku ant šlapio delno.
Kepdama pasinaudojau patarimu įmesti bulvę į aliejų, kad šio ne tiek daug prisigertų į spurgas. Principo, kodėl tai turėtų suveikti, prisipažinsiu, nesupratau. Palyginti rezultatą su ir be bulvės taip pat negaliu – kepiau spurgas maždaug antrą kartą gyvenime.
Finalui – pabarstymas cukraus pudra.
O dabar negaliu, nes jos žiauriai, nu tiesiog žvėriškai skanios.
Taip skaniai atrodo, kad ir aš užsimaniau :)
Ech, greičiau bus nusipirkti..:]
Matai, kai kuriems ne tik rezultatas, bet ir pats maisto gaminimo procesas suteikia malonumą ;)
Skanaus :) Džiugu, kad patiko, net pati užsimaniau, tik gaila, kad po žygių jau kojų nepavelku iki pardės varškės nenueisiu.
Tešla ir neturėjo gautis kieta, su nedaug miltų, nes kitaip ir spurgos nebūtų varškinės, o kas bulvę įmetus vyksta irgi nežinau, bet patikrinta kepant žagarėlius.
Jo, dažniausiai procesas pats yra didesnis gėris – veikia kaip joga. Šiuo atveju mane sužavėjo final result – ne prie širdies man su tešlom visokiom terliotis, todėl pagrindinį poveikį padarė paskutinės fotkės ir velniop nuėjo pasižadėjimas vakare nevalgyt… O paskui ir pasižadėjimas vakare kaloringai nevalgyt :) Bet, keista, jaučiuos dėl to puikiai :)
nu su ta bulve tai juokas:) o sakykit, visas aliejus i kepinius susigeria ar jo lieka? nes jei lieka, tai visai nesuprantu kuo gali pagelbet ta bulve… bet labai idomus dalykas
Lieka šiek tiek ;)
Gal čia kaip nors su bulvės krakmolu gali būti susiję.. Bet tikrai ne su tiesioginiu aliejaus sudėrimu.
beje, is panasios teslos labai skanus blynai iseina: 2 pakeliai varskes, 2 kiausiniai, cukraus, miltu, druskos ir kepimo milteliu dejau is akies – iseina panasi i konsistencija kaip 30 proc. grietines.
Spurgos siaip yra geris, bet man nepatinka, kad joms isvirti turi supilti apie 2 butelius aliejaus (jei ne daugiau) :)
Aš tąkart apsiėjau su 2/3 butelio aliejaus. Nevirsi juk keliais sluoksniais ;)
labaj skanus dalykas,nors dar nedariau..,skanej atrodo.teko ragauti.pasaka:)
laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabaj skanu,:)super
kepiau :) jetau kokios skanios,super !!! siandien begsiu i parduotuve ir kepsiu vel :) beja,jau koki 4 karta as jas darau :) greita,malonu ir laaabai skanu :) aciu uz recepteli :)
viena karta jau esu dariusi siu sakniu spurgyciu :) butent pagal sita recepta,,,gavosi labai skaniai,siandien vel uzsimaniau,bed mano nelaimiai kiausiny tik 1 turiu :(
Išbandžiau receptą ir viskas gavosi labai skaniai, tik nesuprantu ar jų vidus turėjo truputį skystas būti ar ne?
Neturėjo. Gal dideles darei?
JEI NORINT MAZIAU RIEBALU SUNAUDOT,REIKIA I TESLA IPILT SPIRITO ARBA DEKTINES TADA NEBUNA RIEBIOS
Labai skanios gaminau kokius 3 kartus jau patariu visiems ;D
visi namiskiai suvalge per 30min
jeeetau, kaip skaniai atrodo, o ir spurgas taip seniai ragavau, einu kept… beje – su sventemis !
Laabai skanu. Tiesa, dariau su varskes kremu (nes varkes neturejau o taip uzsimaniau), tai dejau miltu daugiau nei 20 saukstu. Gavosi super!!
nu skonis!!!!!!!!!Šiuo metu kaip tik vyksta kepimo ir valgymo procesas, bijau, kad kol grįš vyras iš spurgų liks tik prisiminimas… Beje dėjau į tešlą šaukštą degtinės ir bulvę į riebalus, tikrai neprisigėrė riebalų.
Kitą kartą mažinsiu cukraus kiekį tešloje, man, nors ir smaližei, saldoka. Ačiū už receptą :)