Ir užsimaniau spurgų. Nu bet taip labai, kad net negaliu..
Ilgai neieškojusi, receptą radau pas Forelle. Atitiko reikalavimus: mažai ingredientų, greitai, be razinų. Susirinkau produktus, atsiraitojau rankoves – tuoj turėsiu tas velnio spurgas. Proporcijas beveik išlaikiau.
3 pakeliai varškės (viso 540 g). Sutrinta šakute.
5 kiaušiniai. Vištos.
~10 šaukštų cukraus, iš akies vanilinio cukraus, iš akies kepimo miltelių, kažkiek, min 20 šaukštų miltų.
Kadangi tešla ne iš karto gavosi pakankamai tiršta spurgų ar bet ko kito formavimui, vis pridėdama miltų, jų skaičių šaukštais ir pamečiau.
Galiausiai “kietos” tešlos ir nepadariau. Kad formuodama spurgeles neišsimozočiau varške iki alkūnių, pasinaudojau papildoma lėkšte su vandeniu. Spurgas formavau šlapiu šaukštuku ant šlapio delno.
Kepdama pasinaudojau patarimu įmesti bulvę į aliejų, kad šio ne tiek daug prisigertų į spurgas. Principo, kodėl tai turėtų suveikti, prisipažinsiu, nesupratau. Palyginti rezultatą su ir be bulvės taip pat negaliu – kepiau spurgas maždaug antrą kartą gyvenime.
Finalui – pabarstymas cukraus pudra.
O dabar negaliu, nes jos žiauriai, nu tiesiog žvėriškai skanios.
O jos ir turi buti tokios mazos? labai skanios buvo, tik tikejaus kad bus dydzio vos ne kaip kumstis, o isejo graikisko riesuto dydzio. Nes jei dariau didesnes, jos viduj liko zalios. Noretusi dideliu ir puriu. Ka patartumet? :)
Aciu :)
ačiū už receptuką, kaip tik dabar darau spurgytes…. isivaizduoju kaip bus skanu :)
labai skanu!!!!!ir svarbiausia paprasta!
aciu uz receptuka:)
Oj joj kokios skanios spurgytes gavosi, labai dekui uz recepta:)))
man tai labai patiko.. dariau, tik miltu kur kas daugiau dejau, nes kitaip neisejo.. bet visi gyre LABAI SKANU… aciu uz recepta
labai didelę patirtį turiu kepant spurgas, todėl galėčiau pasiūlyti ruošiant tešlą įdėti porą šaukštų grietinės (bus ypač purios), o kad mažiau susigertų riebalų , įpilti vieną šaukštą alkoholio, pilu ką turiu – brendį, degtinę). Taip pat svarbu tešlos kietumas,t.y. nepadaryti per daug kietos. Kiekvieną kartą spurgas verdant, gaunamos vis kitokios, puresnės arba tokios nepurios, bet nenusiminkit visada suvalgomos.
O man kazkodel nesigavo skanios.
As tiesiog tingejau terliotis su slapiom rankom/saukstukais ir idejau daugiau miltu. Gavosi gero skonio bet sausos. Ex, kur ta tinginyste nuveda. Niekaip negali atsipalaiduoti…
P.S. bukit geri, tie (beveik visi) kam skaniai gavosi, ar Jus tikrai visi dejot tiek mazai miltu, kad lipdet tik vandens pagalba? As vis bandau suprast ar tikrai cia miltuose sunas pakastas.
Ka tik kepiau sitas spurgytes, gavosi super! Kuo maziau miltu, tuo skaniau. As tik romo sauksta dar ipyliau, gavosi visai neriebios ir idejau obuoliu dzemo. Labai geras receptas ir paprastas!Rekomenduoju pabandyt kas nebande dar.
na va, aš irgi išsikepiau :) išėjo žiauriai daug :) cukraus dadėjau dar vieną šaukštą, nes buvo nesaldu, o miltų tai gal kokius tris ar keturis šaukštus dar užmečiau :) kepiau/viriau be bulvės – vis tiek nesijaučia aliejaus :)
Nežinau kaip jums tačiau man spurga asocijuojasi su riebumu taigi neišdarinėsiu jokių eksperimentų su alkoholiu ir bulvėm ir rytoj, nors tiksliau šiandien nes jau beveik rytas, kepsiu spurgytes pranešiu kaip sekėsi :)
Katik issikepiau;D
dieviskas skonis. o kvapas namie, nu tiesiog neapsakomas:D
tik as dejau sveriama ne is pakeliu o kur buna po 500g pirkti ta varske, bet pavyko. O kepiau pirma karta savo gyvenime spurgas:) kepsiu ir kepsiu dar ir dar;D daug skaniau negu pirktines;D nu man nepavyko tik tokios grazios formos isgaut:) rankomis nelieciau teslos o su saukstu bet kaip drebiau i keptuve, bet tokios grazios geltonos spalvos gavosi.visiem rekomenduoju isbandyti si recepta, niekas nenusivils:D
Bulvė į aliejų dedama tam , kad aliejus nedegtu.Anksčiau žmonės kepdavo taukuose , tai bulvės dėdavo į taukus.Bulvei parudavus pakeisti kitais žaliais gabalėliais . Kad riebalai mažiau įsigertų į spurgas tikrai reikia įpilti porą šaukštų konjako , brendžio ar spiritėlio.
na nupirkau visus indigrientus…ir bandisiu pirma kart gyvenime kepti spurgas
Super spurgos gavosi,nors viduj skystokos pačios pirmos buvo,bet po to sumažinau aš jas ir viskas normaliai,labai skanu!!!Ačiū už receptuką ;) beja,aš irgi pirmą kart kepiau
;)
mmmmmmmmmm…..kaip skanu
labai skanu
o kaip su tuo alkoholiu, nesijaucia po to jo skonio kai valgot spurgas?
Varške su kiaušianiais ir cukrumi patariu “blenderiu” trinti, tada spurgos buna “putlesnės” ir minkštesnės. O kai miltus sudedate – tada jau darbo rankoms yra.
Aš spurgas formuoju įšsitepusi delnus aliejumi.
O be bulvės patariu net nekepti – sugadins skonį ir jei kepsit pirmą kartą jas, po tokio kepimo nebenorėsit jų gamint dar kartą.
Čia tik mano asmeninė patirtis :)))
Skanaus
ziauriai skanu!!! jau 2 syky kepam XD