Ir užsimaniau spurgų. Nu bet taip labai, kad net negaliu..
Ilgai neieškojusi, receptą radau pas Forelle. Atitiko reikalavimus: mažai ingredientų, greitai, be razinų. Susirinkau produktus, atsiraitojau rankoves – tuoj turėsiu tas velnio spurgas. Proporcijas beveik išlaikiau.
3 pakeliai varškės (viso 540 g). Sutrinta šakute.
5 kiaušiniai. Vištos.
~10 šaukštų cukraus, iš akies vanilinio cukraus, iš akies kepimo miltelių, kažkiek, min 20 šaukštų miltų.
Kadangi tešla ne iš karto gavosi pakankamai tiršta spurgų ar bet ko kito formavimui, vis pridėdama miltų, jų skaičių šaukštais ir pamečiau.
Galiausiai “kietos” tešlos ir nepadariau. Kad formuodama spurgeles neišsimozočiau varške iki alkūnių, pasinaudojau papildoma lėkšte su vandeniu. Spurgas formavau šlapiu šaukštuku ant šlapio delno.
Kepdama pasinaudojau patarimu įmesti bulvę į aliejų, kad šio ne tiek daug prisigertų į spurgas. Principo, kodėl tai turėtų suveikti, prisipažinsiu, nesupratau. Palyginti rezultatą su ir be bulvės taip pat negaliu – kepiau spurgas maždaug antrą kartą gyvenime.
Finalui – pabarstymas cukraus pudra.
O dabar negaliu, nes jos žiauriai, nu tiesiog žvėriškai skanios.
labai labai gardzios, vis darau ir darau, ir labai staigiai nelieka, niekas negali atsispirt:)
ir as darydama, ipilu slakeli degtines, jos visiskai nesijaucia:p
bet pvz kaune kur rotusei kepa spurgytes, ten tai nededa bulves, bet jos nesudega ir neprisigere aliejaus (gal snapso ipilta :-D ). manau ir be bulves gerai butu, ryt kepsiu :-)
SKANU LABAI
NU NUOSTABIOS SPURGIUKĖS, LAAAAABAI SKANU – PIRŠTUKUS GALIMA NUSILAIŽYTI :) Ir ta bulvikė kepusi su spurgom taip pat skani.
ka tik pasigaminau spurgu – pasakiskas skonis! :)
P.S. dejau 25 saukstus miltu ir 2 saukstelius kepimo milteliu
Niam niam niam spurgos tokios skanios:) Is viso pirmakarta gyvenime dariau jas. Uzsimaniau prisiminus kaip senele kepdavo:) Tik tikriausiai idejau per daug miltu, nes gavosi kietokos, kitakart desiu maziau;) Bet laaaabai skanios! Super!
nu kepsiu ant Velyku ir as tas grazuoles!!
Bet ne sykio dar tokiu mandrybiu nesu kepusi, ir aplamai nesu seimininke. O kaip nusipelno gerumo snapsas spurgu tesloje, kaip supratau maziau prisitraukia aliejaus tada? Ar gerai supratau? Seimininkes-darbininkes, pagelbekit pirmamoksliui? :)
nu super kepu jau kelinta syki liuks gaunas siandien vel draugas paprase iskept tai vel ruossious kas nebandet pabandykit tikrai verta 1 labai lengva 2 labai skanu
Ka tik kepiau pagal si recepta. Man vis teik per daug aliejaus pritrauke i jas, nepaisant ir tu bulviu. Tai daug neprivalgysi :)
As nesiterliojau rankomis formuoti ju: emiau su dviem saukstais ir meciau i alieju, gavosi ne tobuli rutuliukai, bet ovaliukai, bet laiko ir nervu susitaupe…. daugybe!!!
Sendien gaminau spurgas pagal si recepta tikrai skanu ir nepavykti ju pagaminti neimanoma labai skanu galima pirstus apsilaizyti tik jas dabar ir tekepsiu mmm…
labai skanios,pasaka:}
nu labai labai skanu,tiesiog atsyvalgyti negaliu :D dabar pagaminti dar bandysiu,prie senuku nusipirkau pora spurgu :D
ka tik dabar darau sita recepta oi labai skanios gavosi:P
Begu ir as kepti sias spurgytes.
Ryt griliaus popiete pas mus, tai norvegai draugai taip pat paskanaus musu gardumeleio!
Tiesa, ir sasliko recepta ir cia pasiemiau :)
Aciu
Puikiai pateiktas receptas…….. :) Negali atsispirti nepabandžius pasigaminti spurgyčiųųųųųųų……..
Jau varau gaminti…….. :))))))
laaabai skanios :)
varau ir as bandyt
Vakar nusipirkau is airiu parduotuves spurgu su dzemu jos buvo tikrai super,bet labai daug cukriaus apibarstyta kas man nepatiko o ten turetu buti cukraus pudra:)namie kai mama spurgas kepdavo tai nieko nereikedavo stiesioj galima taip valgyi;) na ka aciu uz receptuka reikia skubeti pirkti varskes :) pirma karta gyvenime jas kepsiu tikiuosi pasiseks:)
THE BEST SPURGOS!!!!!
ziauriai ziauriai skanios xDD