Varškės spurgos

Ir užsimaniau spurgų. Nu bet taip labai, kad net negaliu..

Ilgai neieškojusi, receptą radau pas Forelle. Atitiko reikalavimus: mažai ingredientų, greitai, be razinų. Susirinkau produktus, atsiraitojau rankoves – tuoj turėsiu tas velnio spurgas. Proporcijas beveik išlaikiau.

3 pakeliai varškės (viso 540 g). Sutrinta šakute.

5 kiaušiniai. Vištos.

~10 šaukštų cukraus, iš akies vanilinio cukraus, iš akies kepimo miltelių, kažkiek, min 20 šaukštų miltų.

Kadangi tešla ne iš karto gavosi pakankamai tiršta spurgų ar bet ko kito formavimui, vis pridėdama miltų, jų skaičių šaukštais ir pamečiau.

Galiausiai “kietos” tešlos ir nepadariau. Kad formuodama spurgeles neišsimozočiau varške iki alkūnių, pasinaudojau papildoma lėkšte su vandeniu. Spurgas formavau šlapiu šaukštuku ant šlapio delno.

Kepdama pasinaudojau patarimu įmesti bulvę į aliejų, kad šio ne tiek daug prisigertų į spurgas. Principo, kodėl tai turėtų suveikti, prisipažinsiu, nesupratau. Palyginti rezultatą su ir be bulvės taip pat negaliu – kepiau spurgas maždaug antrą kartą gyvenime.

Finalui – pabarstymas cukraus pudra.

O dabar negaliu, nes jos žiauriai, nu tiesiog žvėriškai skanios.

Posted in

104 responses to “Varškės spurgos”

  1. Eglius

    aciu uz receptuka. Dukrele kepa,o mamyte su tetuku skanauja!

  2. brigita

    reikia pabandyt

  3. brigita

    katik uzbaigiau virt spurgytes labai jau skanios isejo,AIU UZ RECEPTUKA

  4. Ignas

    Nu kepu dabar jau ne pirma karta nes visiem labai patiko ir visada praso! :) labai saunus receptas

  5. jolanta

    bandziau pagal si recepta …pasakiskos spurgytes

  6. Marius

    Zveriskai skaniai gavosi

  7. Sigita

    NEREALIOS :)
    DARAU IR DARAU, NET NENUSIBOSTA (MINKŠTUTĖS) LLLLLAAAAAABBBBBAAAIIIIII SKANU :)

  8. sandra

    labai skanus receptas : )

  9. Renata

    Ir as,taip ussimaniau,kad sugalvojom su dukryte vaziuoti nusipirkti varskes ir eisime kepti,o kai issikepsim butinai parasysiu ar skanios gavosi :)

  10. Renata

    nu pasakiskai skanios:))mano seimynai taip patiko,kad dabar praso ir praso:)))) labai paprasta ir greitai.Aciu uz recepteli

  11. Vaiva

    Mmm, kaip skaniai atrodo. Jau susipirkau produktus, lekiu gamint. Parašysiu kaip gavosi. :)

  12. lina

    kepiau labai skanu patikekit verta

  13. Vika

    Tikrai ziauriai skanios ir receptura labai gera :)

  14. asta

    jooo sitos spurgytes super as ir jau koki 5 karta darysiu.niekaip neatsivalgau

  15. Lina

    Labai skanios spurgos… Aš jas darydama vasaros metu dar į vidų įdedu po 1-2 uogas. Formuoju su šlapiomis rankomis. Skaniausia su avietėmis, mano šeimyna dievina tokias spurgites su įdaru.

  16. Simona

    Susigundziau ir as!! Begu I parduotuve pirkti produktu!! :)))

  17. Simona

    Pasakisko skonio spurgos!!! Minkstos lb ir lb skanios!!! :)))

  18. Akvile

    labai labai skanu!!!!!

  19. as

    sveiki.apsvieskit skubiai mane zalia :D spurgas deti i verdanti alieju? kokio dydzio daryti ,kiek issipucia? ir kiek tu nuo akies kepimo milteliu ir vanilinio cukraus mazdaug? ar tai po 10 sauksteliu ar tai po 2 :D kiek laiko jus jas virete? kokio kietumo mazdaug ta tesla? as bandyyyysiu :)))))))))))))

  20. Ieva

    Nuostabu! Kadangi Švedijoje neradau varškės, tik kremą, dėjau 25 šaukštus miltų, tokių ne visai nubrauktų. Ruošiau spurgas Užgavėnių proga užsieniečiams, tai buvo įvertintos dešimt balų viso pasaulio! Italija, Prancūzija, Čekija, Bangladešas, Iranas, Taivanas, Olandija, Suomija… Visi jie buvo pakerėti. Ačiū už receptą ir jums, ir Forellei ;)

Leave a Reply