Varškės spurgos

Ir užsimaniau spurgų. Nu bet taip labai, kad net negaliu..

Ilgai neieškojusi, receptą radau pas Forelle. Atitiko reikalavimus: mažai ingredientų, greitai, be razinų. Susirinkau produktus, atsiraitojau rankoves – tuoj turėsiu tas velnio spurgas. Proporcijas beveik išlaikiau.

3 pakeliai varškės (viso 540 g). Sutrinta šakute.

5 kiaušiniai. Vištos.

~10 šaukštų cukraus, iš akies vanilinio cukraus, iš akies kepimo miltelių, kažkiek, min 20 šaukštų miltų.

Kadangi tešla ne iš karto gavosi pakankamai tiršta spurgų ar bet ko kito formavimui, vis pridėdama miltų, jų skaičių šaukštais ir pamečiau.

Galiausiai “kietos” tešlos ir nepadariau. Kad formuodama spurgeles neišsimozočiau varške iki alkūnių, pasinaudojau papildoma lėkšte su vandeniu. Spurgas formavau šlapiu šaukštuku ant šlapio delno.

Kepdama pasinaudojau patarimu įmesti bulvę į aliejų, kad šio ne tiek daug prisigertų į spurgas. Principo, kodėl tai turėtų suveikti, prisipažinsiu, nesupratau. Palyginti rezultatą su ir be bulvės taip pat negaliu – kepiau spurgas maždaug antrą kartą gyvenime.

Finalui – pabarstymas cukraus pudra.

O dabar negaliu, nes jos žiauriai, nu tiesiog žvėriškai skanios.

Posted in

104 responses to “Varškės spurgos”

  1. Pearl

    Nerealiai skaniai atrodo !!! Butinai isbandysiu, ir parasysiu :)
    o cia tiek isejo kiek sioj lekstej ju ar daugiau ?

    Gal ir greiciau nusipirk bet naminiu pyragu , bandeliu ir visokiu kitokiu skanumynu nesulyginsi su parduotuviniais , o ir pats gaminimo procesas malonus :)

  2. nem nem

    darom pirma karta nezinau ar pavyks

  3. kornelija

    manau skanu reiks isbandyti recepta

  4. Andzeliukas :)

    Sveiki, spurgeliu megejai :))), na jau labai Jus cia tas spurgeles isgyret, susigundziau ir as jas isikepti sendiena :))))… Iskepus parasysiu ir as atsiliepima apie jas:)))). Beja taip pat kepsiu pirma karta, bet tikiuosi pavyks :).

  5. Kristina

    Labai aciu puslapio savininkei uz nuostabius patiekalus ir puikiuis paaiskinimus. :)

  6. Sandra

    Super:) Siandien butinai pasidarysiu :)* Apie bulve ,tas geriausiai :) aciu tau :*

  7. Asta

    As siulyciau vietoje kepimo milteliu naudoti soda – senas, patikrintas, naturalus budas, ir man gaunasi geriau :-). Taip pat as i si recepta dedu gerokai grietines – vos ne visa mazaji indeli, tad spurgos tirpsta burnoje ;-)

  8. Aistė

    dabar verdu spurgas…bet kiek speju isvirti tuoj ju nelieka…neapsakomas skonis

  9. erika

    taip skaniai atrodo , kad ir as uzsimaniau . reikes pabandyti si velniska recepta! TIRAI TIKRAI TIKRAI TUI PAT!
    BUTINAI

  10. erika

    taip skaniai atrodo , kad ir as uzsimaniau . reikes pabandyti si velniska recepta! TIRAI TIKRAI TIKRAI TUOI PAT!
    BUTINAI

  11. Agnyte

    Nuostabios spurgos !!! :) Dekui uz recepta :) P.S. Nedejau jokiu bulviu ar alkoholi.Pirmas kepimas gavosi labai skanus,kitas kiek apsviles,bet riebalu nedaug prisigere :)

  12. Asta

    Spurgos isejo nuostabios! Aciu uz vaizdinga recepta!

  13. Kriste

    Tikrai rekomenduoju! Jau skanumo tai negaliu patiketi ;)
    Labai skaniossss!!!! o BULVE padeda,ir Mama sake,kad reik deti, NERA ALIEJAUS VIDUJE SPURGU!

  14. Kriste

    Va ir vel siandien kepu, nes jau nebeliko!!!! Gerules tos spurgytes ;)

  15. vilius

    laabai skanu katik iškepėm jau neliko

  16. toma

    jau jo taip skaniai atrodo net kompa noriu suvalgyt

  17. as

    Sakyčiau 5 balai iš 10, stipriai per saldžios, nors aš dėjau cukraus 7 šaukštus, ta bulvė ten ne į temą, kaip riebaluotos, taip ir riebaluotos, o kadangi miltai nurodyti maždaug, tai gavosi skystokos, pradžioj verdant pučiasi, paskui susmenga. Gaila aliejaus butelio.

  18. Ieva

    Bulvė reikalinga aliejuje dėl to, kad neputotų :) Nežinau kaip, bet dėl jos aliejus nebeputoja. O riebalai, kaip tik, sako, tada daugiau geriasi…

  19. Neringa

    Bulvė dedama ne tam, kad aliejaus neprisigertų, o tam, kad nedegtų. Iš tiesų su bulve gražiau kepa ir taip neapdega. O kad aliejaus neprisigertų, reikia degtinės įpilti ;)

  20. Rolanda

    Labai labai skanios. Ačiū dideliausias. Labai lengva pagaminti.

Leave a Reply