Varškės spurgos

Ir užsimaniau spurgų. Nu bet taip labai, kad net negaliu..

Ilgai neieškojusi, receptą radau pas Forelle. Atitiko reikalavimus: mažai ingredientų, greitai, be razinų. Susirinkau produktus, atsiraitojau rankoves – tuoj turėsiu tas velnio spurgas. Proporcijas beveik išlaikiau.

3 pakeliai varškės (viso 540 g). Sutrinta šakute.

5 kiaušiniai. Vištos.

~10 šaukštų cukraus, iš akies vanilinio cukraus, iš akies kepimo miltelių, kažkiek, min 20 šaukštų miltų.

Kadangi tešla ne iš karto gavosi pakankamai tiršta spurgų ar bet ko kito formavimui, vis pridėdama miltų, jų skaičių šaukštais ir pamečiau.

Galiausiai “kietos” tešlos ir nepadariau. Kad formuodama spurgeles neišsimozočiau varške iki alkūnių, pasinaudojau papildoma lėkšte su vandeniu. Spurgas formavau šlapiu šaukštuku ant šlapio delno.

Kepdama pasinaudojau patarimu įmesti bulvę į aliejų, kad šio ne tiek daug prisigertų į spurgas. Principo, kodėl tai turėtų suveikti, prisipažinsiu, nesupratau. Palyginti rezultatą su ir be bulvės taip pat negaliu – kepiau spurgas maždaug antrą kartą gyvenime.

Finalui – pabarstymas cukraus pudra.

O dabar negaliu, nes jos žiauriai, nu tiesiog žvėriškai skanios.

Posted in

104 responses to “Varškės spurgos”

  1. Viktorija

    Dabar kepu. Na kaip vireja – konditere ir nepirma karta kepdama, galiu pasakyti, kad sios spurgytes tiesiog super! Skanaus ;)

  2. Nijole

    Labai skanios,geras receptelis.Tik as dar dadejau kepimo milteliu arbatini sauksteli.Pasipute, purios.Tik nedidelias dariau.Ačiū už
    receptą :)

  3. kestas

    super gavosi

1 4 5 6

Leave a Reply