Varškės sūris prie alaus

Boulingas prie ofiso kepa skanų varškės sūrį. Pasinaudojusi tarnybiniais ryšiais, išgavau iš boulingo virtuvės to sūrio receptą. Senokai jį kepiau, tikiuosi ko nors svarbaus nepamiršau.

Imam varškės sūrį ne mažiau kaip 22 proc. riebumo.

Aptepame sūrį sviestu. Ilgas žaidimas – sūris šlapias, sviestas limpa prie peilio ir pan.

Aptepame sūrį medumi. Kadangi naudojau kietą medų, mano aptepimas irgi sąlyginis.

Apibarstome sūrį prieskoniais. Čia reikės kmynų, raudonosios paprikos, čili, “Provanso žolių“. “Provanso žolės” – prieskonių mišinys, į kurį įeina rozmarinai, čiobreliai, bazilikas.

Dedam ant skardos ir kišam į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 min. ant žemos ugnies.

Prie kepimo laiko pabaigos siūlau įmesti į tą pačią skardą ir keletą žemės riešutų. Geriau be luobelės. Tik nedėkite riešutų anksčiau negu praeis bent pusė kepimo laiko – jie būtinai sudegs.

Štai ir turime keptą varškės sūrį pagal boulingą. Iš skardos išimkite atsargiai, būtinai plačia mentele – karštas jis būna labai minkštas. Karštas – OK, atšalęs – man nebeskanus.

Posted in

3 responses to “Varškės sūris prie alaus”

  1. Kelmas

    Atrodo neblogai:) Beje.. Kam reikalingi prieskoniai – suprantu, bet ką šitoj vietoj duoda medus?

  2. Dovilė

    Medus duoda papildomą skonį ir kvapą. Labai dera su tomis Provanso žolėmis. Tik nereikėtų jo padauginti, kad sūris netaptų desertiniu ;)

  3. Kelmas

    Vis tiek, keistai čia… Kita vertus, su alumi viskas skanu, tai gal ir nemaišo tas medus… :)

Leave a Reply