Tai ką, liko bulvių košės?
Siūlymas ją suvartoti bulvinių švilpimų gamybai. Kitu atveju jiems specialiai verdamos ir mėsmale malamos bulvės.
Dėjau kiaušinį ir miltų. Kaip post factum paaiškėjo, visai verta buvo įdėti ir dar kokių prieskonių, bent paprasto universaliaus prieskonių mišinio, – šiek tiek prėski gavosi.
Tešla tokia pokietė gaunasi. Nuo miltų kiekio priklauso.
Kočiojant verta nepagailėti miltų – tešla labai sekmingai limpa prie pagrindo.
Iškočiojau 0,5+ cm storio lakštą. Jį supjausčiau stačiakampiais ir panašiomis figūromis. Buvo kilusi mintis daryti visokius grybukus, gėlytes ir pan, tačiau ta proga neadau namuose formelių. Galimybės švilpikus atkrapštyti nuo pagrindo turi tiesioginę priklausomybę su kočiojimo metu pabertų miltų kiekiu.
Kepiau keptuvėje, aliejuje. Nothing extraordinary.
Turėtų būti skanu su grybų padažu. Gal ir spirgai gerai sueitų. Tingintys terliotis, bet nieko nevalgantys sausai, gali bent grietinės užsikrėsti. Skanūs tik karšti.
mano skaniausias vaikystės valgis. Močiutė dar juos perspausdavo per bulvių tarka, vadinadvau ežiukais:) virdavo vandenį, spirgučiai su žaliais svogūnų laiškais……..
atsiminiau vaikystę, ačiu.
Jei vadino ežiukais ir virdavo vandeny, tai turiu įtarimą, kad tavo močiutė naudojo ne bulves,o varškę.
gal ir nieko :)) reikes kada pabandyt :}
ne ne, be jokios varškės….
Viskas kaip tavo recepte, bet virdavo.
Bet dar skaniau būna kai iškeptus juos sudedi į puodą, užpili pienu ir pakaitini :)
eziukus daro is paprastos teslos be bulviu :) mumi irgi tokius ruosdavo :)
o situos svilpikus su grietines padazu galima patroskint :) bet labai jau cia gausis per sotu
šaunu, štai ką aš pagaminsiu vakarienei
Mes juos vadinam šiūškėm!! ;)
O mes juo darom šiek tiek kitaip. Tiksliau kepam kitaip. Paimam ir sukišam į orkaitę. Kai taip pabandėm, tai vyras kitaip dabar ir nenori. O pliusai tokie:
1. Nereikia stovėti prie viryklės su keptuve
2. Gaunasi mažiau riebalų, sausesni truputį.
3. Per tą laiką kol kepa, gali pabrauzyt po pragaro virtuvę ir paieškoti kitų receptų. ;)
Patinka švilpikai tik juos kepa orkaiteje ir jie būna stori, išlike po to juos sudeda į indą ir užpilą padažu ir dar patroškinama tada jie gaunasi minkšti.
Dėl močiūčių valgiu imkit darykit ir gausis, vieną karta blogiau kitą geriau o po 10 metų bus neblogesni negu Jūsų močiūtės
As kietas;D
myliu jus!