Višta su persiku

Niekaip negalėdama pamiršti prieš keletą savaičių Birštono seklytėlėje valgytos itin stiprų įspūdį palikusios vištienos su persiko pusele, pajutau įkvėpimą pasigaminti ką tai iš tos temos savarankiškai.

Iš karto buvo aišku, jog naudosiu vištieną, konservuotus persikus ir sūrį. Kitų produktų dalyvavimas buvo apspręstas jau parduotuvėje. Remiantis „noriu“ ir „galiu rinktis iš“ kriterijais.
Ant stalo atsidūrė:

  • vištienos filė (2 gab.),
  • konservuotų persikų puselės (4 vnt.),
  • 35 proc. riebumo grietinėlė (200 g),
  • sūris (200 g),
  • sviestas (40 g),
  • citrina (pusė, bet su žievele)
  • apelsinas (tik žievelė),
  • rozmarinai (viena šakelė),
  • kiaušinis (tik trynys),
  • alyvuogių aliejus (nedaug),
  • druska, pipirai (irgi po nedaug).

Vištienos filė perpjoviau išilgai, kad gautųsi keturi plonesni gabalėliai. Nepamiršau atiduoti duoklės Bitei – ji tuomet būna ramesnė ir rodo mažesnį susidomėjimą apelsinais (bulvėmis, svogūnais ar kitu ridenimui tinkamu maistu). Likusią vištieną ištepiau druska ir pipirais.

Pasiruošiau sūrio padažą iš tarkuoto sūrio, grietinėlės, kiaušinio trynio, smulkiai tarkuotų citrinos ir apelsino žievelių. Visa tai paprasčiausiai sumaišiau.
Pamokos: 1) smulkiau tarkuotą sūrį lengviau išmaišyti, 2) grietinėlės naudoti tik 150 g.

Vištieną apkepiau ant sviesto. Labai trumpai.

Sudėjau į skardą, išklotą folija bei lengvai palietą alyvuogių aliejumi. Galima sakyti, suverčiau, nes sviestas, kuriame kepė, nukeliavo kartu.

Ant kiekvieno filė gabalėlio dėjau po persiką ir sūrio marmalo. Skardoje taip pat atsidūrė pusė citrinos (ta pati, nutarkuota žievele) bei rozmarino šakelė.

Foliją užlanksčiau ir įdėjau skardą į įkaitintą orkaitę. Kaip ir dažniausiai, laiką pažiūrėti pamiršau. Bet kepiau neilgai, gal 10-15 minučių.

Pamokos: 1) kepti ne daugiau kaip 10 minučių, 2) labiau pasistengti ieškant parduotuvėje čiobrelių, o ne lengva ranka pakeisti juos rozmarinais. Citriną ir rozmariną po kepimo išmečiau.

Labai gerai buvo su virtais ryžiais bei patroškintais (vanduo, sviestas, universalūs daržovių prieskoniai) šaldytais žirneliais.

Posted in

15 responses to “Višta su persiku”

  1. Nemiga

    Kaip skaniai atrodo, reikėtų kada ir man pamėginti.. Primena Dailės akademijoje gaminamus kepsnius vištienos, tik ten ananasai ant viršaus būna ir slyvos. Bet skonis tai labai geras su troškintom daržovėm..

  2. Auris

    Pavadinimas tai nesveikas=]

  3. Blogorama #383 : nežinau.lt

    […] Tobulesnė Skype beta. • Vasaros laiko įvedimas žudo žmones. • Višta ir ananasai jau buvo, dabar višta būna su persikais. • Lietuvoje Google priklauso Omnitel. • Tai geras ar blogas buvo tas kompiuterinio raštingumo […]

  4. gintare

    O tai čia dviejų vištų krūtinėlės ar iš vienos tiek išeina?

  5. goda

    o kaip patroskinti zirnelius?:) kazkai manau, kad zaliu dabar nelabai gausiu :)

  6. Dovilė

    Vienos vištos krūtinėlė. Bet tokia didelė. Krūtinė ;)
    Žodžiu, pakuotėje su užrašu filė, tai buvo du gabalėliai.

    Naudojau šaldytus žirnelius. Užviriau čiut čiut vandens. Žirneliai jau kurį laiką buvo išimti iš šaldiklio todėl, jau buvo atitirpę, bet galima pilti ir įšalusius.
    Įdėjau sviesto ir universalių daržovių prieskonių. Paviriau kelias minutes.
    Man taip patinka. Taip pat pasielgti galima su daugeliu šaldytų daržovių ar jų mišinių.

  7. Dinos blogas – BLOGin nuotraukėlės ir paskutiniai įspūdžiai

    […] gaminti ir t.t. Įsivaizduojat, kaip būtų smagu stebėti, kaip, tarkime, PragaroVirtuvėje kepa skanioji višta su persiku, o štai pavyzdžiui EžiukasVilniuje suktų ratus dviračiu ir rodytų ką moka. Recyclebin […]

  8. Višta be persiko :D

    Hei, ačiū už receptą :* Žinok buvo taip skanu, kad net citriną suvalgiau :D
    Ps.: aš dariau be persiko, nes mane vaikystej su vištiena versdavo valgyt saldų (!) obuolį iš kompoto. A fu fu :0 Taigi įdėjau daugiau citrinos ;)

  9. Dovile

    Receptas nuostabus :)… siandien pietums pagaminau, nes saldytuve netycia buvo visko ko reikia. Citrina pasirodo tikrai labai puikiai dera prie vistienos. O tas saldusis persikas kazkas truputuka pikantisko.. :)…

  10. Laura

    kokia grietinele?
    ta prasme ta paprasta grietine?

  11. Dovilė

    Grietinėlė, ne grietinė. Gal 35 proc. riebumo.

  12. Rita

    Labai užsinorėjau šito patiekaliuko, 100 proc. bus šiandieną pagamintas.
    Labai viliojantis.

  13. Rita

    Niam, kaip skanu. Tik as vietoj persikų dėjau ananasus.Receptas tikrai nenuvylė, greitu laiku bus išbandyta ir su persikais.

  14. Juliana

    Gaminu panašiai, tik persikus pjaustau plonom skiltelėm, dedu ant vištienos, o vietoj sūrio padažo paprastą majonezą sumaišau su įv. prieskoniais (čili paprika ir karis (dauuuug!) būtini), tepu plonu sluoksniu ant persikų ir užbarstau tarkuoto sūrio. Kepti rekomenduoju kaip galima trumpiau. Karis labai “nuspalvina” derinį ir sujungia vištieną su persikais ;)

  15. Aurika

    Nuostabus patiekalas :) Labai patiko, ačiū už receptą. Vištiena labai sultinga ir skani. Tik aš persikus supjausčiau smulkiau, man taip skaniau valgyti ir į padažą netarkavau žievelių, o tiesiog šiek tiek išspaudžiau apelsino ir citrinos sulčių. Už receptą 10 balų ;)

Leave a Reply