Vištiena su apelsinais ir migdolais

Šeštadienio vakarą su kolege nusėdome pas mane. Planas – atsigaivinti bei pasimaitinti – lyg ir įvykdytas. Degustavome Žalias devynerias su vynuogių sultimis beigi tikrinome aviečių natūralumą stipresniuose gėrimuose. Vakarienei, jei beveik 1 val. nakties tai vis dar vadinama vakariene, turėjome vištieną su apelsinais ir migdolais.

Pirmiausia pasiruošėme visus ingredientus. Išskyrus sultinį. Jį tiesiog pamiršau. Tai teko kepimo eigoje skubiai užsivirti. Bet spėjau. Žodžiu, pagaminome be didesnių nuotykių. Ir dar buvo skanu.

Supjausčiau gabaliukais vištienos file. Tai buvo ~800 g. Šiaip dar tiktų krūtinėlė.

Kolegė pasirūpino morkomis. Trys, nemažos. Supjaustytos griežinėliais.

Svogūnasmano džiaugsmas. Smulkiai supjaustytas.

Nulupau ir išskaudžiau skiltelėmis du vidutinio sudėjimo apelsinus.

Vieną apelsiną perpjoviau ir iš pusės jo rankiniu fizinio spaudimo būdu išgavau sultis.

Šioje vietoje reikėjo laiku pasiruošti pusę puoduko sultinio.

Nusižengiau savo griežtiems nusistatymams – kepti ką nors keptuvėje be riebalų – ir apkepiau migdolus. Nuotraukoje jų yra tikrai per daug. Taip yra todėl, kad apkepti jie labai skanūs ir vieni. Beje, šitas punktas šiek tiek užtrunka ir reikalauja daug dėmesio, išreiškiamo nuolatiniu maišymu.

Apkepiau vištieną. Jau ant aliejaus. Druska, pipirai. 10 minučių užtenka.

Morkos, svogūnai, rozmarinai (gali būti ir žali, ir džiovinti). Supyliau apelsino sultis ir vištienos sultinį. Uždengiau. Troškinau dar gal 10 minučių. Be reikalo neatidarinėkite – išgaruoja skystis.

Apelsino gabaliukai ir apkepti migdolai sudedami visai pabaigoje. Su jais kepama jau neilgai.

Patiekalas skanus. Apelsinai ir morkos priduoda saldumo, bet pati mėsa nuo jų neapsalsta. Migdolai sudrėksta ir būna nebe tokie sausi, traškūs, kieti. Manau, prie to tikrų ryžiai, bet jie tikrai nėra būtini.

Sekmadienį patikrinta – patiekalas tinkamas šildymui mikrobangėje.

Posted in

Leave a Reply