Raportuoju, kuo brangiosios buvau maitinama vakar. Skanu, daugmaž sveika, kiekis nežmoniškas.
Pradžioj apkepta vištienos krūtinėlė. Tos abi pusės. Supjaustytos. Alyvuogių aliejuje. Su vištienos priekoniais. Atkreipiam dėmesį į druską mišinio sudėtyje. Patiekalui ji reikalinga.
Nors pačioj pačioj pradžioj – buvo užstatytas virti ryžių puodas.
Supjaustyti, irgi į keptuvę suberti pievagrybiai. Didelis kiekis. Ir visai neteisinga juos vadinti šampinjonais, nes champignons (pranc.) reiškia grybus apskritai.
Nupešioti koteliai nuo špinatų lapų.
Šito gero irgi rimtas dubuo sunaudotas. Bet špinatai labai suslūgsta nuo karščio. Tai, nors iš pradžių ir lipo per keptuvės kraštus, vėliau jų visai neatrodė bais daug.
Išvirę ryžiai suberti į keptuvę ir išmaišyti. Naudoti ilgagrūdžiai, rusvi.
Čia dar vienu metu susirodė, kad šitas reikalas yra bišk apysausis, tai buvo įdėta kokio tai creme. Sakė tai yra kažkas tarp grietinės ir grietinėlės.
Garnyro kaip ir nereikia. Sąžiningai persivalgiau.
aš tai toną sūrio būčiau užsimetus ant viršaus:)
Visai skaniai žiūrisi :) Žalia spalva visada man “apetitnai” atrodo:)
ne nu, negalima tokio dalyko rodyt vakare, po sporto :D … jomajo, kad rytojus greičiau ateitų :/
I see blood…
ooo , pievagrybiai ir vistiena – mano skaniausi dalykai, tad beliko uzsipirkt spinatu ir grietines- grietineles ir sitas geris garuos i ant mano stalo, dekavoju;)
cia tave Nyderlanduose taip maitina?
Čia mane Nyderlanduose mirtinai peršeria. Dabar vėl sėdžiu už pilvo susigriebusi. Tik įrašo nebus, nes šian valgėme svečiuose. Italai gamino labai šaunų risotto.
As irgi Nyderlanduose gyvenu, idomu ka tautieciai valgo…:)
Kodel nuo spinatu reikia nugnaibyti kotelius?
Nes jie suminkštėja ne taip labai, kaip lapai. Gali ir nenugnaibyti jų – bus patieklas su koteliais :)
Čia dar sojos padažiuko reikėtų :)
Mhm, pritariu Giedrei, kad tokius dalykus geriau jau skaityt ne tuščiu skrandžiu:)
sveiki, man labai patiko sis receptas. Bet ir pati labai noreciau jums parodyti kelis savo receptus su nuotraukomis, kaip galeciau ta padaryti. Nes jokios uzsiregistravimo formos i si tinklapi nematau.
aš tai labiau apkepčiau vištieną, iki karamelės spalvos.
to greta:
Atsakiau el. paštu.
to Vilius:
Tuomet gal ir pievagrybius derėtų labiau sukepti.
Man patiko šitas vos vos iškepusios vištienos variantas.
Gaminau sita patiekala siek tiek savaip:
– uzdejau kepti vistiena – pakepiau kokia 7 min.
– supjausciau pora – iverciau – pakepiau kol sutvarkiau spinatus
– prisipjausciau spinatu – iverciau, pakepinau kokias 5 min.
– supyliau maiseliuka 200 gr grietineles, patroskinau kokias 5 min ir vsio
Vieninteli prieskoni naudojau tai vegeta.
Su spageciais – tiesiog deiviskas patiekalas! Ir tai pirmas kartas kai valgiau spinatus.
norme, darysiu panasiai gal. darau su kukuruzais