Vištienos plovas

Pagaminau geltoną plovą. Visai skanus, ypač neprisimenant, jog faktą, kad prieskonių mišinys yra be druskos, nustačiau tik paragavusi jau gatavo plovo. Žiūrėkite, ką dedate.

Papjaustome vištienos file. Apkepame aliejuje. Labai tinka puodas, kuriame ir virsime plovą. Gausiai pabarstome prieskonių mišiniu paukštienai/vištienai ar pan.

Iš paskos į puodą keliauja stambiai tarkuokos dvi nedidelės morkos bei pusė svogūno.

Pievagrybiai. Ten pat, tik truputį vėliau.

Ryžių nepadauginame – ne pirktinis gi plovas.

Kai visi minėti ingredientai atsiduria puode, užpilame vandeniu. Šutiname gal 20 min. Maximum – pusvalandį.

Nedidelė žioplos šeimininkės gudrybė. Jei matote, kad netoli iki virimo pabaigos plovas vis dar skystokas, nuimkite puodo dangtį – vanduo greičiau išgaruos ir plovas pasieks reikiamą konsistenciją.

Nepamirškite kartais pamašyti. Ypač prie dugno gerai prikepa.

Kaip jau sakiau, buvo skanu. Ir dar kelias dienas bus skanu. Toks kiekis..

Kaip jau irgi sakiau, apsižiūrėkite ar prieskonių mišinys yra su druska.

Posted in

13 responses to “Vištienos plovas”

  1. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/zudykreklama/'>zudykreklama</a>

    mmmmm, looks delicious. Kai kieno kompe palikau atidarytą tavo blogą ir ryt vakarienei tikiuosi ko nors panašaus :)

  2. Dovilė

    Planas-chuliganas :D

  3. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/velijura/'>velijura</a>

    jėgų jėga maistelis, Dovile.

  4. Laura

    Man idomu, kokie cia prieskoniai :) Nes kai as darau kazka su vistienos prieskoniais, gaunasi tokia raudonai oranzine spalva :D O siaip – reikes pabandyti, skaniai atrodo.

  5. Dovilė

    to Laura: Vakare parašysiu prieskonių sudėtį ;)

  6. Anonymous

    Visada reikia deti vandens dvigubai negu ryziu.BVutina matuoti, tada nereikes nudengineti dangciu.

  7. Laura

    Mano prieskoniai kitokie :) Bet vakar pagaminau sita plova ir pripazinsiu – tikrai labai skanu. Sudejau visko dvugubai daugiau, bet valgem dviese ir dar liko puse puodo :) Beje, gavosi lengvai gelsvas, speju, raudonus prieskonius taip veikia vanduo :)

  8. <a href='http://www.blogas.lt/profiles/Grim/'>Grim</a>

    Būtų gerai, jei galutinio produkto nuotrauka būtų didesnė :)

  9. Dovilė

    to Laura: SAUDA prieskonių mišinys paukštienai, be druskos.

    Sudėtis: saldi raudona paprika, svogūnai, česnakai, cukrus, maltodekstrinas, kmynai, kvapo ir skonio stipriklis mononatrio glutamatas, baltieji pipirai, ciberžolė, mairūnas, čili, imbieras, mielių ekstraktas, konservantas (E202), lipnumą reguliuojanti medžiaga (E551).

    Pakuotė atrodo taip – http://picasaweb.google.com/parasykdovilei/Maistas2/photo#5183089681151070578

    Įtariu, kad spalvą paveikti galėjo ir pakeptos morkos.

    to Anonymous: Nėra nieko būtino. Yra tik dvi sąlygos – ar noriu ir ar galiu. Visas pasėkmes taip pat prisiimame. Kadangi galiu, bet nenoriu, tai ir nukėlinėju dangtį ;)

  10. Dovilė

    to Grim: Na, jei tau taip jau svarbu įlįsti į mano lėkštę, tai prašau – http://picasaweb.google.com/parasykdovilei/Maistas2/photo#5183089255949308258. Kiekvieną ryžį įžiūrėsi.

    Ką tik pasinaudojau superblogo teise viršyti 10 MB Katalogo ribą ir dėl to labai nesiparinti. Bet į blogą ir toliau talpinsiu 181×135 px, iki 20 KB nuotraukytes.

  11. waidz

    Recepto patobulinimo pasiūlymas (ką tik šį patiekalą pagaminau savo šeimai): naudojau basmati ryžius (1 stiklinė ryžių / 1,5 stiklinės vandens). Supilam ryžius, vandenį, užverdam, sumažinam ugnį per pusę (kad tik palaikyti vyrimo temp.), verdam būtinai uždengus puodą (naudojau gylią keptuvę) 12 – 13 min. NEMAIŠOM! Gaunasi birūs ryžiai. Naudojau prieskonius vištienai + karį.

  12. migle

    Labai skanu :)

  13. greta

    laaabai skanus plovas, tik as viska sudejus, pavyriau (pusiau ryziu isvirimo), nuemiau puoda ir isukau i laikrascius, po to i pleda ir palikau valandai pastoveti. tada plovas gaunasi subrendes! mano vyras iki paskutinio ryzio viska suvalge, niam niam..

Leave a Reply