Voveraičių sriuba: po mamos korekcijų

Nebūčiau mačiusi gaminimo proceso, nepatikėčiau, kad taip evoliucionavo mano voveraičių sriuba. Bet šiaip labai neblogai gavosi. Recomended.

Receptas po mamos intervencijos.

Apkepama smulkiai pjaustyta šoninė, svogūnas, voveraitės. Į keptuvę dedama paeiliui.

Lygiagrečiai puode verdami ryžiai. Suverčiamas kepinys, įdedama pjaustyta bulvė. Jau prie virimo pabaigos įberiama labai mažai kmynų, įpjaustoma pusė pomidoro, petražolių, krapų, druskos.

Lyg ir nieko nepraleidau.

Posted in

4 responses to “Voveraičių sriuba: po mamos korekcijų”

  1. Indre

    Kaip supratau mama dadėjo tik šoninės?

    Aš jai pritariu visu 100proc- voveraitės+šoninė= nu jau visai beprotiškai fantastiškas skonis turėtų gautis

  2. Dovilė

    Ji dar voveraites trumpai apverda prieš gamindama. Vietoje pomidorų padažo dėjo pusę gyvo pomidoro. Ir papildomai pridėjo petražolių. Skanu labai buvo. Padarė ne tokią tirštą, kaip, kad maniškė versija. Gal dėl to ji tokia lyg ir gaivesnė (jeigu galima taip apie sriubą sakyti) gavosi.

  3. Indre

    Ryt varysim grybauti tai gryzus gaminsiuos sriuba ir itariu kad pyragelius :)))

    Tiesa o i sriuba/pyragelius netinka sushaldytos voveraites? (na kai tik surinkus sudedi juos i saldymo kamera?)
    arba sudytos/vakuotos savo sultyse?

  4. Dovilė

    Buvo vakar vieni grybauti. Sakė, nelabai bėra grybų. Gal naktys jau per šaltos.
    Girdėjau, kad virti šaldyti grybai geriau išlaiko drėgmę, neišdžiūna šaldiklyje. Gal tokie būtų geriau.
    Nebandžiau nei sūdytų, nei kaip kitaip konservuotų. Man jie nelabai skamba šiuose receptuose. Bet gi ką įdėsi į tą sriubą tą ir turėsi. O griežtas receptų laikymasis riboja atradimų džiaugsmą ;)

Leave a Reply