Koks tai žuvingas savaitgalis gavosi. Ne gaudžiau, tik gaminau. Užtat du kartus. Praktiškai pusmečio norma. Šitas variantas gan panašus į jau darytą ant apkeptų morkų su svogūnais. Tik dar greičiau paruošiamas.
Supjaustomos trys bulvės belekokiais gabaliukais. Mėgstu bulves ne skusti, o tik šepečiu nušveisti.
Jos užpilamos mažu kiekiu saulėgrąžų aliejaus ir prieskoniais. Naudojau Forest Blend mišinį (čiobreliai, rozmarinai, grybai, kt.) ir čiut kuminų. Žiūrėkit, kad tarp prieskonių būtų ir druskos. Išmaišiau dubenėlyje.
Bulvės keliauja į folijos lakštus. Mėgstu foliją lengvai įlenkti linijomis, per kurias vėliau lankstysiu, – aiškiau, į kurią vietą produktus dėti, ir į skardą tinkančia forma supakuoti lengviau.
Pradžioje supakavau ne mirtinai – dar ketinau kapstytis tuose folijos vokuose. 10 min. orkaitėje ant vidutinės ugnies.
Ant poros gabalėlių žuvies išspaudžiama pusė citrinos. Naudojau grenadierius iš tos pačios pakuotės.
Keletas pievagrybių nulupami ir stambiai supjaustomi. Jei mažiukai, tai ir visai pjaustyti nereikia.
Žuvis pabarstoma druska, pipirais, džiovintais krapais.
Apkepė bulvės. Susikaupus ir nekreipiant dėmesio į karštus garus atsargiai atidaromos pakuotės. Folijos derėtų nesuplėšyti.
Ant bulvių dedama prieskoniuota žuvis ir pievagrybiai.
Dabar jau sandariai užpakuojama ir šaunama į orkaitę dar 10-čiai minučių.
Šitaip šitaip va ir va kaip taip skaniai atrodo.
Truputį bijojau, kad bus sausoka, bet taip nenutiko. Gerai buvo.
Juk pievagrybių mano manymu lupti nereikia. Man labai skanu nelupti. Keista pasirodė, kad bulves mėgsti neluptas, o grybus atvirkščiai. Kokie visi žmonės skirtingi :)
Sveiki. Gal patartumėte, kur galima būtų įsigyti “Forest Blend” prieskonių mišinio?
Tai yra vienas iš Santa Maria mišinių prieskonių malūnėliuose. Parduodamas paprastuose prekybos centruose. Nesiversk per galvą – juk gali naudoti bet kuriuos kitus tinkančius prieskonius ir tiek.
Oj kaip noriu gryyybu! Labai gardziai atrodo :)
Dėkui. Suprantu, kad galima dėti ir kitus prieskonius:) Tiesiog Tavo minėtasis pasirodė įdomus ir dar neragautas. Per galvą nesiverčiu net tada, kai negaunu pirkti KUMINŲ…
Ačiū už receptą! Iš kelių jūsų padariau savo vieną – žuvis folijoje ant bulvių ir morkų :) Skaniai gavosi.
man ir patiko ,ryt darysiu tik as ir bulves skutu ir desiu morkas vietoj grybu nes pievagrybiai neskanus…
sauper! šiandien prisiruošiau pasigaminti. niam niam kaip skanu buvo :)
na… gal kiek citrinos ir pipirų perdaug.
o kas tas kuminas?
mes, vyrai, paprasti. mums ir persikas yra vaisius, ne spalva :)
Kuminus galima keisti įprastais lietuviškais kmynais.
ačiū, žinosiu :)
Atrodo tikrai skaniai :> Tik va, klausimukas iškilo: ar galima tokiu pačiu būdu gaminant vietoj žuvies dėti paruoštus sojų paplotėlius?
Jau ką ten įdėsi, tą ir išsikepsi. Nors ir kaliošą. Jei mėgsti sojų paplotėlius, gal patiks ir šitaip iškepti.
na kepa sitas patiekalas orkaiteje, bet turiu itarima, kad 10+10 min viskam iskept bus per mazai, nes kai dejau zuvi po 10 min bulves net nebuvo suminkstejusios… gal ten kokio vandens reikejo ipilti :/
gavosi super!! tik viska kepiau 40 min
aciu uz gera vakariene :))
receptukas super, ryt isbandysiu! tik neturiu orkaites, tai kepsiu krosny – gyvenu tokiam name su krosniniu sildymu, tai dviguba nauda – ir siluma, ir maistas tuo paciu kurenimu :) o labaiusiai recepte tai man patiko pasiulymas issikepti kaliosa ;)))))))))))))) oj kaip juokiausi :))))))))) aciu, pralinksminot!!!!
kepiau siek tiek ilgeliau, bet gavos super, ypac su svieziom pomidoru salotom..mmmm :))
Labai trumpas kepimo laikas parasytas, nesamoningas visai. Jei seimai kepti, tai reikia daug ilgiau, nes kitaip pusiau zalia valgysit